Percheziții DNA la RAR în mai multe județe, într-un dosar de corupție în legătură cu inspecția tehnică a mașinilor

3 săptămâni in urmă 49

Procurorii DNA și angajații Direcției Generale Anticorupție din Ministerul de Interne fac miercuri, 21 aprilie, 30 de percheziții în mai multe județe din țară, dintre care una la sediul RAR Vaslui, într-un dosar de corupție în legătură cu obținerea ITP-ului, au declarat pentru G4Media surse oficiale.

Procurorii suspectează că inspecția tehnică periodică (ITP) era realizată fără ca masinile să fie prezente fizic sau pentru mașini care nu corespundeau din punct de vedere tehnic, totul cu complicitatea unor funcționari de la Registrul Auto Român (RAR).

Conform unor surse citate de publicația vasluiană Vremea Nouă, se fac cercetări privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și constituire de grup infracțional organizat.

Potrivit Digi24, percheziţii au loc şi în Galaţi, Bacău și Iaşi. În dosar sunt audiați zeci de suspecți.

RAR: „Ni s-au cerut documente”

Surse din Registrul Auto Român au confirmat pentru Libertatea descinderile DNA și susțin că „doar ni s-au cerut documente. Din câte știm noi, nu sunt vizați funcționari sau ingineri RAR, ci unele nereguli înregistrate în stațiile ITP. Vom transmite un comunicat oficial în momentul în care lucrurile vor fi limpezi”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă