Percepția lui Adrian Mutu despre cariera "roller-coaster" a lui Sânmărtean. "A fost foarte interesantă analogia lui!"

1 lună in urmă 1

UCL: Juventus - Porto, marți, 22:00, Digi Sport 1

UCL: Borussia Dortmund - Sevilla, 22:00, marți, Digi Sport 2

Perceput un mare talent care nu și-a valorificat la maximum talentul, bistrițeanul care a strâns doar 21 de selecții în echipa națională e conștient că putea să obțină performanțe mai mari în fotbal. 

Fotbalist încântător, cu driblinguri senzaționale și ultimă pasă, actualul manager al naționalelor de juniori a recunoscut cu frnachețe că a dus o viață boemă. Evoluția sa în 30 de ani de fotbal o pune într-un context mai larg și scoate în evidență ce i-a spus Mutu, coleg de generație. 

„Eu am fost mai boem, așa. Lumea când începea să mă aprecieze, eu mă retrăgeam. Mutu mi-a zis așa: <<Tu nu ai ajuns mai sus fiindcă ți-era frică de succesul pe care puteai să-l ai>>.

A fost foarte interesantă analogia lui. Lumea apreciază jucătorii care fac performanță. Jucătorii care fac performanță sunt jucătorii mari, cu o carieră bogată, cum au fost Mutu, Chivu, Lobonț, Contra, Pancu, jucători mari…

Nu mai zic de Hagi sau Popescu care au evoluat la cel mai înalt nivel. Unii jucători fac performanță, iar alții au un real talent. Pot surveni o serie de probleme, poți avea accidentări, nu dai de un antrenor care să te înțeleagă sau de o echipă mare.

Una e jucătorul talentat și alta e jucătorul care face performanță", a declarat Lucian Sânmărtean, pentru Realitatea Sportivă. 

Lucian Sănmărtean a evoluat în carieră la Gloria Bistrița, Panathinaikos, Utrecht, Vaslui, Steaua, Al-Ittihad, Pandurii Tg. Jiu, Al-Taawoun și FC Voluntari. A îmbrăcat tricoul naționalei de 21 de ori, inclusiv la Campionatul European din 2016.

Actualul oficial FRF s-a retras în iulie 2018, de la FC Voluntari.

Etichete: adrian mutu , lucian sanmartean
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă