Pepeni româneşti, cu doar 50 de bani kilogramul. Locul din România unde cultivatorii vând lubeniţele la preţuri derizorii

2 luni in urmă 38

Pepeni româneşti, cu doar 50 de bani kilogramul. În Buzău, în comuna Vâlcele, recolta de pepeni din acest an a fost una impresionantă. Cultivatorii se confruntă însă cu marea problemă a vânzării pepenilor.

Foarte mulți producători vor să renunțe la cultivarea pepenilor pentru că nu au unde să îi vândă.

”Pepenii noștri sunt foarte buni, dulci, zemoși, de o calitate extraordinară. Sunt bio, pentru că noi nu prea folosim produse chimice. În schimb, prețul e de râs. Aproape că nu ne mai convine să-i rupem de pe câmp”, spune un fermier din Pogoanele.

Producția este atât de mare, încât sunt nevoiți să scadă prețul sub 50 de bani kilogramul, acum, când mai e mult din sezonul de recoltare. Pe câmp urmează să se coacă sute de tone de pepeni. Vor ajunge la gunoi, spun fermierii revoltați, dacă rămân cu ei și în următoarele zile.

Citeşte şi: Avertismentul sumbru făcut de un medic din Suceava! Trebuie să avem mare grijă cum spălăm fructele şi legumele: Circulă un virus periculos!
”La gunoi, băgăm discul în ei! E păcat că avem atâta marfă și nu o putem distribui. Foarte multă marfă vine din import iar noi nu avem unde să ne vindem marfa și cred că am ajuns la capătul răbdării să ne mai putem vinde marfa”, se plânge un producător de pepeni din Pogoanele.

Fermierii buzoieni spun că se gândesc să renunțe la tradiția cultivării pepenilor, dacă statul nu le va asigura piețe de desfacere în rețelele de magazine, care, spun ei, sunt aprovizionate mai mult din importuri.

Citeşte şi: Căruţă din care se vindeau pepeni, ridicată de poliţişti în Sectorul 4. Daniel Băluţă: „Nu suntem în vestul sălbatic, ci în sudul civilizat al Bucureştiului”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă