Pep Guardiola, ”obsesia” lui Roman Abramovich. De câte ori l-a refuzat pe miliardarul rus

1 lună in urmă 15

  • Liga 1: Chindia - Hermannstadt, sâmbătă, 15:00, Digi Sport 1

  • Liga 1: Universitatea Craiova - Sepsi, sâmbătă, 20:30, Digi Sport 1

Tot acolo se află și Chelsea, acum sub comanda lui Thomas Tuchel - nici londonezii nu au mai ajuns în careul de ași din 2014.   

Iar englezii dezvăluie că Roman Abramovich are o obsesie - el îl dorește neapărat pe Guardiola pe Stamford Bridge, scriu cei de la The Athletic. 

Miliardarul rus este un admirator fanatic al spaniolului încă de pe vremea când acesta începea să se remarce pe banca Barcelonei.

Asta pentru că este încântat de stilul impus de Pep, acel tikitaka prin care și-a creat atâția fani în întreaga lume. 

”Nu a fost niciodată vreun mare secret în faptul că Abramovich este fascinat de Gurdiola. Pep a devenit repede unul din cei mai buni antrenori din lume, iar succesele și stilul prin care le obținea l-au făcut special.

Era jocul momentului, toată lumea voia să-l copieze. Era firesc să fie în atenția noastră”, a declarat o sursă din interiorul clubului.

Pep Guardiola, ”curtat” intens de Roman Abramovich

Iar Abramovich a încercat de nu mai puțin de 6 ori să vină la Londra, mai ales că banii nu au reprezentat vreodată o problemă.

Prima oară în 2010, pe vremea când era acolo Carlo Ancelotti într-o perioadă când italianul era în criză de rezultate. Au fost două tentative eșuate.

”Țarul Roman” a insistat doi ani mai târziu, în 2012, când manager era Andre Villas Boas. Din nou fără succes, chiar dacă Pep a șocat pe toată lumea la finalul sezonului, anunțând că-și ia un an sabatic.

În toată acea perioadă, Abramovich l-a abordat de două ori, mai întâi când îl avea pe Roberto di Matteo, apoi după ce venise Rafa Benitez.

Iar ultimul refuz a venit în 2015, după ce a fost demis Jose Mourinho. Pep Guardiola dăduse de înțeles că ar fi tentat de o aventură în Anglia pe vremea când era la Bayern Munchen. 

Guardiola a preferat Manchester City în locul lui Chelsea

Iar anul următor a acceptat oferta lui Manchester City, devenind astfel rivalul celui care l-a dorit atât de mult la clubul lui.

Iar alegerea a fost una inspirată, mai ales că în primul sezon nu a cucerit vreun trofeu, situație în care mulți tehnicieni sunt puși pe liber, mai ales la Chelsea.

”Este doar o ipoteză, dar nici Guardiola nu ar fi fost imun dacă nu avea rezultate. La Chelsea trebuie să câștigi. Dacă nu câștigi, pleci.

Nu există reținere când e vorba de schimbări. Dar, cum Begiristain și Soriano erau deja în conducerea lui City, lui Pep i s-a părut că acolo există un proiect pe term lung și mai puțin periculos”, a fost comentariul oficialului londonez. 

Etichete: jose mourinho , pep guardiola , roman abramovic , carlo ancelotti , pep guardiola manchester city
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă