Pep Guardiola a dezvăluit unde va antrena după ce va pleca de la Manchester City. Decizie surprinzătoare a spaniolului

1 lună in urmă 29

  • UCL, play-off: Dinamo Zagreb - Sheriff, miercuri, 22:00, Digi Sport 1

  • UCL, play-off: Șahtior Donețk – Monaco, miercuri, 22:00, Digi Sport 2

Antrenorul spaniol a cucerit un număr impresionant de trofee la clubul catalan și a făcut același lucru și cu următoarele două echipe pregătite de el, Bayern și Manchester City.

Pep Guardiola vrea să devină selecționer după ce pleacă de la Manchester City

Cu toate acestea, fostul mijlocaș defensiv vrea să urmeze o cale diferită de cea de până acum și să preia o echipă națională. În cadrul unui eveniment desfășurat în Brazilia, la care a fost invitat, Guardiola a dezvăluit că va lua o pauză după ce o va părăsi pe Manchester City, dorind ca la finalul acesteia să devină selecționer.

"O echipă națională, da. Următorul pas va fi o echipă națională, dacă va și exista această posibilitate. Trebuie să iau o pauză după șapte ani la Manchester City. Trebuie să mă opresc și să văd, să învăț de la alți antrenori, și poate să urmez și eu această cale. Mi-ar plăcea să antrenez la un Campionat European, la un Campionat Mondial sau la Copa America", a mărturisit antrenorul.

Pep Guardiola i-a dat replica lui Jurgen Klopp: ”Jack Grealish ne-a costat 47 de milioane de euro”

Jurgen Klopp nu s-a sfiit să critice practicile granzilor din Anglia, care investesc sume imense în transferuri, făcând referire și la Manchester City, echipă pregătită de Pep Guardiola.

Răspunsul spaniolului a fost prompt și tăios: ”Care e problema? Avem Fair Play-ul Financiar și dacă alții nu sunt de acord, pot să se ducă la Tribunal să ne dea în judecată. Unii patroni vor să profite de pe urma fotbalului și nu investesc în echipă. Patronul nostru nu vrea niciun fel de profit, așa că investim cât putem”, a declarat Pep Guardiola, citat de Marca.

Tehnicianul lui Manchester City a explicat și că transferul lui Jack Grealish de la Aston Villa i-a costat de fapt doar 47 milioane de euro pe ”cetățeni”: ”L-am luat pe Grealish pentru că am vândut de 60 de milioane de lire (n.r.- 70 de milioane de euro), așa că nu am cheltuit decât 40 de milioane de lire sterline (n.r.- 47 de milioane de euro).

Respectăm cu sfințenie regulile. La noi, patronii nu vor să piardă bani, bineînțeles, dar vor să investească, așa că o facem”, a încheiat Guardiola.

Etichete: manchester city , pep guardiola , selectioner
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă