Pensionarii din Galaţi, tentaţi de trotinetele electrice. Doar să le fure

1 lună in urmă 25

De Adrian Obreja.
Publicat: 06.04.2021, 07:53.
Actualizat: 06.04.2021, 07:55

Trotinetele electrice sunt la mare căutare la Galaţi! Dar nu pentru a fi închiriate, ci... pentru a fi furate. Mai multe filmuleţe cu vârstnici care încercau să sustragă trotinetele circulă de zile bune pe internet. Acum, aceştia sunt cercetaţi pentru furt.

Pensionarii din Galaţi, tentaţi de trotinetele electrice. Doar să le fure

-"Mă frate, am ajuns să furăm trotinetele electrice de pe stradă!
-De unde aţi luat-o?
-De acolo.
-Acolo o duceţi, de unde aţi luat-o!"

Chiar dacă pare desprinsă dintr-o piesă de teatru, scena s-a petrecut în Galaţi, la doar câteva zile după introducerea trotinetelor electrice. Cei mai mulţi sunt amuzaţi de clipurile postate pe reţelele sociale.

"Nu avem cum să-i judecăm pentru că nu sunt la fel de conectaţi la internet ca şi noi şi nu aveau de unde să ştie oraşul Galaţi are acum trotinete pe care le putem închiria. Probabil a crezut că e abandonată sau ceva".

"Cei în vârstă, la urma urmei, nu sunt conectaţi la realitatea de zi cu zi acum şi au rămas în urmă. Nu poţi să-i judeci. O să înveţe şi ei. Sunt nevinovaţi. Sunt ca nişte copii mici".

La furt de trotinete electrice

Nu este singurul caz de acest gen, din Galaţi. Tot pe internet a circulat un alt filmuleţ, cu doi bărbaţi care încercau să urce o trotinetă electrică pe un scuter. Cei doi au susţinut, cu tărie, că... au găsit trotineta la gunoi...

"-Mi-a dat-o mie...
- Şi mata ce faci cu ea? Unde să o duci?
- Nu, îmi trebuie doar motorul de la ea.
- Cum să iei, bre, motorul?! E de la Primărie. Lasă trotineta, bre!"

Toate trotinetele electrice sunt echipate cu tracker GPS şi pot fi dezactivate din sistem. În plus, majoritatea pieselor nu pot fi folosite la alte trotinete electrice.

Petrică Hahui, Poliţia Locală Galaţi: "În municipiul Galaţi există 23 de locuri stabilite unde aceste trotinete sunt garate, parcate, pentru a putea fi închiriate de cetăţenii Galaţiului pe platforma online, după cum ştiţi. Poliţia Locală are în vedere cele 23 de locaţii unde monitorizăm, supraveghem, folosirea în bune condiţii a acestora".

În noiembrie, anul trecut, un bărbat de 36 de ani din Capitală şi-a deschis o adevărată ''afacere'' cu trotinete furate pe care, după ce le dezactiva sistemul GPS, fie le vindea, fie le vopsea și le închiria în regim propriu.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

trotinete electrice furt pensionari stiri galati
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă