Pensionară jefuită în lift după ce scosese bani de la bancă. Cele două femei care i-au furat banii sunt recidiviste. VIDEO

1 săptămână in urmă 107

Una dintre ele chiar fusese liberată condiționat recent, iar acum este reținută, în timp ce colega ei de infracțiuni este căutată de Poliție, fiind suspectată că a părăsit deja România.

Potrivit unui comunicat al poliţiei, în cursul zilei de 4 august a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în municipiul București, într-un dosar privind furtul sumei de 25.000 de lei, faptă comisă în Sectorul 2 al Capitalei.

Cercetările au fost declanșate la data de 25 iulie a.c., când polițiștii Secției 8 Poliție au fost sesizati de către o persoană, cu privire la faptul că în timp ce se afla în liftul blocului, două persoane necunoscute i-au sustras din geantă suma de 25.000 de lei.

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că fapta reclamată ar fi fost săvârşită de către două femei, de 43, respectiv 44 de ani.

În fapt, în dimineața de 25 iulie a.c., persoana vătămată a efectuat mai multe retrageri în valoare totală de 25.000 lei, de la o unitate bancară din sectorul 2.

Din cercetări, s-a stabilit că aceasta ar fi fost urmărită de către cele două femei, atât în incinta băncii, cât și după retragerea banilor, iar când a ajuns în liftul blocului, una dintre bănuite i-a fi acoperit geanta, iar cealaltă i-ar fi sustras suma de 25.000 lei.

Citeste si Irina Loghin a fost jefuită pe litoral. Ce i-au furat hoţii: „De atunci, le țin sub cheie”

În cursul zilei 4 august a.c., a fost pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, fiind depistată și condusă la audieri femeia de 43 de ani, cea care ar fi sustras suma de bani. Femeia de 43 de ani, cunoscută cu preocupări de natură infracțională, a fost reținută, urmând a fi prezentată magistraților cu propunere legală.

Prejudiciul a fost recuperat în integralitate.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Cercetările sunt continuate de Secția 8 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Citeste si Hairstylistul vedetelor a fost jefuit la sala de fitness. I s-au furat aproximativ 60.000 de lei. Presupuşii autori ai furtului, reținuți

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă