Pensii 2022. Raluca Turcan a venit cu marele anunț: Pensiile vor crește cu cel puțin șapte procente anul viitor! – EXCLUSIV

1 lună in urmă 35

Pensii 2022. De altfel, guvernanta PNL  a declarat că cel mai important lucru este că de la 1 ianuarie, anul viitor, pensiile din România vor fi indexate.

Pensii 2022. Raluca Turcan a venit cu marele anunț: Pensiile vor crește cu cel puțin șapte procente! – EXCLUSIV

”Cel mai important lucru este că de la 1 ianuarie 2022 pensiile din România vor fi indexate. Pensiile cresc anul viitor cu cel puțin șapte procente.”, a spus Raluca Turcan, pentru România TV.

Ministrul Muncii remarca la sfârșitul lunii septembrie că sistemul de pensii, salarizarea în sectorul public și asistența socială sunt domenii care „au avut profund de suferit” în ultimii 30 de ani, fără a prezenta măsuri concrete pentru creşterea pensiilor în următoarea perioadă în România.

Raluca Turcan este de părere că Guvernul trebuie să atragă investiţii, să crească ocuparea locurilor de muncă şi să existe slujbe mai bine plătite în România pentru a putea reforma sistemul de pensii şi de asistenţă socială.

Citește și: Raluca Turcan promite susţinere pentru români: Ajutorul pentru facturi la gaze și energie va fi de 6 ori mai mare
„Sistemul de pensii, salarizarea în sectorul public și asistența socială sunt domenii care au avut profund de suferit în ultimii 30 de ani, iar pentru a oferi soluții credibile de reformă a acestor trei sisteme avem nevoie să atragem investiții, să creștem ocuparea și să avem locuri de muncă mai bine plătite.

La nivel național, avem astăzi 120.000 noi locuri de muncă de la începutul anului și până acum, iar în județul Brăila s-au înregistrat, în aceeași perioadă, 175 noi angajatori și 800 de noi locuri de muncă. Pe de altă parte, în acest județ numărul pensionarilor îl depășește cu 20.000 pe cel al persoanelor active, ceea ce arată probleme de sustenabilitate și deficit atât în forța de muncă pe care o găsesc angajatorii, cât și în locurile de muncă pe care le pot crea. Există însă perspective de dezvoltare și, din acest punct de vedere, o politică locală de deschidere către investiții este vitală.”, a scris Raluca Turcan, pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Raluca Turcan nu scapă niciun prilej să atace USR: ”Nu a fost Albă-ca-Zăpada în guvern, e responsabil de toate nereușitele guvernării”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă