Pensia uriașă pe care o va lua Angela Merkel în fiecare lună. Câți bani va primi

1 lună in urmă 24

În 2018, Angela Merkel anunța că actualul mandat de cancelar va fi ultimul. Merkel a menționat atunci că intenționează să „doarmă puțin, să facă o plimbare în natură” și apoi să decidă ce vrea să facă. Din 1990, liderul german a fost ales în mod regulat de Bundestag. A lucrat în paralel cu guvernul lui Helmut Kohl. Ulterior, a preluat funcția de cancelar federal timp de 16 ani.

Anul 2021 rerpezintă retragerea cancelarului Angela Merkel, după 16 ani

În 2018 Angela Merkel anunța va renunța la funcția de cancelar în 2021, în urma unor recesiunii electorale din acel an. CDU a fost grav slăbit în sondajul din 2018, ultimul dintr-o serie de contracarări.

La acel moment, atât CDU, cât și partenerii săi de coaliție națională, social-democrații, au scăzut cu 10 puncte procentuale față de sondajele anterioare. Alegerile care au avut loc la doar câteva săptămâni după ce partidul-soră bavarez al Angelei Merkel, CSU, a suferit pierderi uriașe la votul parlamentului de stat în 2018.

„Nu voi căuta nicio poziție politică după încheierea mandatului meu”, declara ea într-o conferință de presă la Berlin.

Angela Merkel a făcut tot posibilul pentru a-și menține faimoasa față rece, dar uneori părea destul de tristă în timp ce anunța ceea ce însemna un adio oficial. Ea a insistat întotdeauna că, dacă vrea să conducă Germania, trebuie să-și conducă și partidul.

Anunțul avea scopul de a reduce la tăcere criticii din partidul ei și de a recâștiga alegătorii care au părăsit CDU în favoarea unor partide precum AfD și Verzii.

Depinde mult de succesorul ei ca lider al partidului. Dacă este un loialist, precum Annegret Kramp-Karrenbauer, Germania ar putea vedea o tranziție lină către un nou cancelar, permițându-i eventual Angelei Merkel să-și vadă mandatul dus la bun sfârșit. Între timp, Friedrich Merz, și-a anunțat candidatura.

Cancelarul va încasa o pensie imensă, după retragere

Cancelarul german Angela Merkel, scrie presa bavareză,  va primi aproximativ 15.000 de euro în fiecare lună după ce va părăsi funcția. Merkel are dreptul la o pensie de 65% din salariul de parlamentar, pe lângă primirea unei alte pensii pentru munca sa de consultant, potrivit rapoartelor.

Predecesorul ei, Gerhard Schröder, care a ocupat această funcție timp de 7 ani, a primit aproximativ 6,5 mii de euro pe lună. În prezent, ea câștigă peste 35.000 de euro pe lună. Angela Merkel a declarat că nu are planuri pentru viitor, odată ce va părăsi funcția după alegerile din 26 septembrie.

„Există puțin timp și spațiu pentru a ne gândi la timpul de după. Sunt cereri de la mine în timp ce sunt în funcție și voi continua în acest fel până în ultima mea zi”, a adăugat ea.

The post Pensia uriașă pe care o va lua Angela Merkel în fiecare lună. Câți bani va primi appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă