Penalty-ul neacordat după consultarea VAR din meciul Atletico – Real Madrid, identic cu hențul lui Camora din CFR Cluj – FCSB. Istvan Kovacs, aceeași decizie!

1 lună in urmă 10

Partida Atletico – Real Madrid a oferit o fază, în minutul 43, care a stârnit controverse. Este trasă la indigo cu celebrul henț al lui Camora din derby-ul Ligii 1, CFR Cluj-FCSB (2-0), disputat pe 14 decembrie 2021.

În urma unui corner, executat de pe stânga, balonul a căzut pe mâna lui Felipe. Mâna era depărtată de corp, mingea venea de departe, plus că jucătorul celor de la Atletico nu a fost deranjat de nimeni.

Staff-ul Realului a rămas perplex, la fel ca și fanii ”galacticilor” care continuă să comenteze pe rețelele de social media „furtul” arbitrului Hernandez Hernandez.

Penalty-ul neacordat după consultarea VAR din meciul Atletico – Real Madrid, identic cu hențul lui Camora din CFR Cluj – FCSB. Istvan Kovacs, aceeași decizie!

O asemenea fază s-a produs și la CFR – FCSB, scor 2-0. Centrarea lui Olimpiu Moruțan din lateral a fost blocată de Mario Camora, căpitanul ardelenilor, cu brațul stâng, care era depărtat de corp.

În ciuda protestelor din tabăra oaspeților, Istvan Kovacs a lăsat jocul să continue. Nici asistentul de pe acea parte, Ovidiu Artene, nu a simțit nevoia să-l atenționeze pe central.

Ambele faze sunt, la prima vedere, henț indiscutabil.

„Conform noilor reglementări UEFA nu se acordă penalty dacă mingea vine de sus în jos. Ambele faze se încadrează la acest paragraf, se numește că este un balon neașteptat.

Poate singura diferență e că la spanioli fundașul nu vede mingea, parcă la CFR Cluj – FCSB, Camora se uită spre balon”, a declarat pentru ProSport unul dintre ecusoanele FIFA din Liga 1, care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Iată că directivele UEFA sunt clare: la fel se arbitrează și în Liga 1 și în Primera Division. Mai mult, după acel derby de la Cluj Istvan Kovacs n-a fost reținut de la delegări, semn că a luat decizia corectă în viziunea șefului CCA, Kyros Vassaras.

„Nouă nu ne-a dat un penalty mare cât casa”, au strigat ei. Și-au reamintit că Istvan Kovacs locuiește la Cluj. „Nu comentăm arbitrajul”, au răspuns clujenii.

Istvan Kovacs a luat decizia corectă și în privința recomandărilor UEFA, care le sugerează arbitrilor să nu penalizeze hențul în câteva ipostaze:

-atunci când mingea vine de la o distanță scurtă / minge neașteptată / de sus în jos
-atunci când brațul este în poziție naturală
-atunci când jucătorul nu poate să împiedice contactul cu mingea

🔥 Butragueño criticó la decisión del colegiado, “Hernández Hernández, de nuevo”.

🗣️ „El árbitro ha ido porque el VAR le avisa pero no hemos tenido suerte”.
🗣️ „Desde nuestro punto de vista, es penalti”.
🗣️ „Es una pena porque era un momento crítico del partido”. pic.twitter.com/D1vqVRm6EK

— EFE Deportes (@EFEdeportes) March 7, 2021

Gigi Becali nu vrea să-l mai vadă pe Istvan Kovacs la meciurile FCSB

Gigi Becali, finanțatorul celor de la FCSB, este deranjat de faptul că arbitrul Istvan Kovacs oficiază meciurile roș-albaștrilor din Liga 1 și dezavantajează gruparea din Berceni.

„Pe calea asta, îi rog pe cei de la CCA și Federația, îi rog frumos, dacă vor să facă, să nu-l mai dea pe Kovacs la noi niciodată.

Nu am chef să pierd campionatul din cauza lui. V-am spus că voi da ordin să retrag echipa de pe teren, dacă îl mai prind la meciurile noastre”, a spus Becali.

The post Penalty-ul neacordat după consultarea VAR din meciul Atletico – Real Madrid, identic cu hențul lui Camora din CFR Cluj – FCSB. Istvan Kovacs, aceeași decizie! appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă