Peluza Sud Steaua, lovitură grea pentru PCH! Steliștii au desființat una dintre cele mai vechi grupări ale rivalei

1 lună in urmă 61

Articol de GSP - Publicat duminica, 26 septembrie 2021, 08:01 / Actualizat duminica, 26 septembrie 2021 08:17

Rivalitatea dintre suporterii Stelei și cei ai lui Dinamo depășește uneori sfera fotbalistică. Nu de puține ori, ultrașii celor doi granzi bucureșteni au fost implicați în altercații violente de stradă. 

Un astfel de episod s-a întâmplat și zilele trecute, iar cei care au ieșit șifonați au fost fanii lui Dinamo din gruparea „Ultras Sălăjan”, cu o vechime de 23 de ani în peluza dinamovistă. Banner-ul acestora a fost capturat de grupul „GLAS” din Peluza Sud Steaua.

În cultura ultras, pierderea banner-ului de grup este sinonimă cu desființarea brigăzii respective, astfel că Peluza Cătălin Hîldan încasează o lovitură greu de digerat. 

Nucleul dur al galeriei lui Dinamo a fost în centrul atenției și miercuri, la Timișoara. Înaintea meciului cu Ripensia, ultrașii „câinilor” s-au bătut în oraș cu cei ai lui ASU Poli. Reprezentanții Jandarmeriei au intervenit pentru a-i dispersa pe fanii celor două echipe, care au fost legitimați și, mai apoi, amendați.

Episoade șocante în istoria rivalității dintre suporteri

Dacă steliştii au sărbătorit pe 7 mai împlinirea a 35 de ani de la cel mai mare eveniment fotbalistic din România, câştigarea Cupei Campionilor Europeni, la Sevilla, dinamoviştii își aduc aminte azi de evenimentul reprobabil din 10 mai 1997, când au incendiat o parte din peluza rivalei. 

Mihnea Ionescu, fost lider de galerie la Dinamo, condamnat în trecut pentru trafic de droguri, a relatat în acest an, la GSP Live, modul în care dinamoviștii au reușit să dea foc vechiului stadion din Ghencea.

„Unii dinamoviști nu știu aspecte de istorie, iar 10 mai 1997 este unul dintre ele, când a luat foc peluza din Ghencea. Au fost 350 de saci de hârtie tocată, s-au mai adus niste torțe profesioniste, am mai avut și niște deșeuri de lac de la niște fabrici de mobilă. 

Prin '97, băieții din galerie cunoșteau toate felurile în care se poate face atmosferă. Până să înceapă meciul, galeria dăduse deja foc la stadion. Cineva a spus că, de fapt, nu s-a dorit foc. Nu vreau să ne asumăm, dar, dacă cineva se uită atent la imagini, va vedea două focuri în două sectoare diferite ale peluzei, ceea ce mă determină să cred că a fost ceva de dinainte planificat. 1.500 de persoane au fost reținute la Secția 22. Arestate au rămas doar 3 persoane”, a spus Mihnea Ionescu, la GSP Live.

Citește și alte știri de actualitate: 

Oprița și Adi Popa anunță noi transferuri la Steaua: „Eu am fost primul pion”

Fostul coleg al lui Adi Popa la FCSB îl atacă subtil pe mijlocaș, după ce acesta a semnat cu CSA Steaua: „Ultima oară, el a avut mai mare nevoie de club, nu invers!”

Playtech: Împăcare senzațională! Ce mare FOTBALIST s-a întors la soție: ”Era lesa cam scurtă”


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă