Pedeapsă cu suspendare pentru inspectorul ANAF care a luat o șpagă de 2.000 de lei. Acesta și-a recunoscut vina

3 săptămâni in urmă 15

Miercuri, 10 Noiembrie 2021, ora 18:25

1 citiri

Pedeapsă cu suspendare pentru inspectorul ANAF care a luat o șpagă de 2.000 de lei. Acesta și-a recunoscut vina

Un inspector din cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Constanţa, cercetat pentru luare de mită, şi-a recunoscut fapta miercuri, 10 noiembrie, şi a încheiat un acord cu procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Individul a fost condamnat la o pedeapsă de doi ani şi zece luni de închisoare cu suspendare. Acordul de recunoaştere a vinovăţiei a fost trimis la Tribunalul Constanţa.

DNA a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că a dispus sesizarea instanţei de judecată, cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei lui Ionuţ Adrian Fotin, cercetat în stare de arest preventiv pentru luare de mită, la data faptei inspector în cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Constanţa.

“În perioada iulie-august 2021, cu ocazia unui control iniţiat şi efectuat de inculpatul Fotin Ionuţ Adrian, în calitatea menţionată mai sus, acesta ar fi primit suma de 2.000 lei de la reprezentantul societăţii comerciale controlate, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu. Ulterior, la data de 20 septembrie 2021, în legătură cu efectuarea aceleiaşi activităţi de control, inculpatul ar fi acceptat promisiunea omului de afaceri de a-i da în viitor suma de 4.000 lei”, a anunţat DNA.

Sursa citată a menţionat că Ionuţ Adrian Fotin a declarat în prezenţa avocatului că acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia.

Este vorba de o pedeapsă de doi ani şi zece luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de trei ani şi interzicerea, pe o perioadă de trei ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat.

Dosarul de urmărire penală privind împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Constanţa.

Citeste si:

Vlogerii români care fac bani din Youtube, Facebook sau Instagram, controlați de Fisc. Ce domenii sunt vizate de ANAF VIDEO

Direcţia Generală Antifraudă (DGAF) a declanşat o campanie de verificări vizând situaţiile fiscale ale persoanelor care obţin venituri, nedeclarate, din activităţi desfăşurate online pe...

Sute de români au câștigat procesele cu Fiscul, după ce au fost puși la plată „din greșeală”

Sute de români, persoane fizice și juridice, împotriva cărora ANAF a emis decizii de impunere au câștigat procesele cu Fiscul, arată Digi 24. Potrivit sursei citate, în primele șase luni...

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă