Pe ce loc se află Simona Halep în clasamentul WTA, după ce a anunțat că în anul 2022 nu va mai participa la niciun turneu. Irina Begu, urcare spectaculoasă

1 săptămână in urmă 28

Simona Halep a fost eliminată încă din primul tur de la US Open 2022 și nu a mai jucat tenis de trei săptămâni, dar rămâne în top 10 WTA. Cea mai bună sportivă a României își păstrează poziția cu numărul nouă în acest clasament al jucătoarelor profesioniste. Irina Begu și Jaqueline Cristian au urcat serios după succesele obținute la finalul săptămânii trecute.

Simona Halep, locul nouă în clasamentul WTA

Simona Halep și-a atins unul dintre obiectivele pe care și le-a propus când a început colaborarea, în luna aprilie, cu antrenorul Patrick Mouratoglou. A urcat în top 10 WTA și nu a părăsit această zonă chiar dacă nu a mai jucat niciun meci de la US Open 2022. Adică de acum trei săptămâni. Mai are de atins încă o bornă: câștigarea unui turneu de Grand Slam.

Halep se află pe locul nouă, conform topului WTA publicat luni, dar rămâne de văzut ce se va întâmpla în condițiile în care cea mai bună jucătoare a României nu va mai participa la niciun turneu anul acesta. Anunțul l-a făcut chiar sportiva din Constanța, după o perioadă foarte grea: divorțul de Toni Iuruc și operația de rinoplastie. După intervenția chirurgicală, lucrurile se îndreaptă în direcția bună. Halep a postat un o poză pe Instagram și un mesaj prin care încearcă să transmită optimism.

Primele poziţii ale clasamentului sunt următoarele: 1. Iga Swiatek – 10365 de puncte, Ons Jabeur – 5090, 3. Anett Kontaveit – 4300, Paula Badosa – 3.980, 5. Jessica Pegula – 3.501.

Irina Begu și Jaqueline Cristian, urcări în clasament. România are șase jucătoare în top 100 WTA

Irina Begu și Jaqueline Cristian sunt jucătoarele care au avut cel mai mult de câștigat la finalul sătămânii trecute și, implicit, luni, când s-a publicat clasamentul oficial WTA.

Irina Begu a urcat 11 poziții și a ajuns pe 33, cu 1424 de puncte, după ce s-a impus la Ţiriac Foundation Trophy. Învingătoare la turneul ITF de la le Neubourg, Jaqueline Cristian a urcat 19 locuri şi este pe 68, cu 841 puncte.

România are șase jucătoare în prima sută WTA. Semifinalistă la Portoroz, Ana Bogdan a urcat 11 locuri şi se află pe 54, cu 982 puncte. Sorana Cîrstea a coborât de pe locul 38 pe 39, are 1300 puncte, iar Elena Gabriela Ruse a urcat de pe 96 pe 94, cu 673 puncte.

The post Pe ce loc se află Simona Halep în clasamentul WTA, după ce a anunțat că în anul 2022 nu va mai participa la niciun turneu. Irina Begu, urcare spectaculoasă appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă