PayPal a lansat un serviciu care permite cumpărarea de criptomonede

3 luni in urmă 17


Acesta este disponibil doar în SUA, dar dacă va avea succes, va fi lansat și în alte țări. Până în 2021, utilizatorii nu vor plăti comisioane.


Compania americană de plăți digitale PayPal a anunțat că utilizatorii săi din Statele Unite pot cumpăra, deține și vinde monede virtuale prin intermediul serviciului său dedicat, scrie Business Insider.


Inițial se vor putea cumpăra doar Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash și Litecoin.


PayPal nu reține comisioane pentru deținerea criptomonedelor, dar le va introduce din 2021 pentru cumpărarea și vânzarea acestora.


Cumpărături plătite cu Bitcoin


Mai mult, utilizatorii PayPal vor putea chiar plăti de anul viitor cu monede digitale la achizițiile de produse și servicii făcute în rețeaua de comercianți care acceptă PayPal.


Din cauza cererii mari, compania a majorat limita săptămânală impusă achizițiilor de criptomonede de la 10.000 de dolari la 20.000 de dolari, conform TechCrunch.


PayPal a anunțat planurile sale pentru a suporta cumpărarea de criptomonede în luna octombrie, după ce a realizat un parteneriat cu o firmă de brokeraj de profil.


Numărul adulților din SUA care dețin criptomonede s-a dublat în anul 2019 și a ajuns la 36,5 milioane, conform Finder Survey. În acest moment, 19% dintre companiile din SUA oferă plata prin criptomonede, potrivit Paysafe.


Creșteri impresionante pentru rivala Square


Lansarea serviciului PayPal vine după ce Square - companie fondată și condusă de către Jack Dorsey, șeful Twitter - a ajuns să aibă venituri impresionante dintr-o aplicație care le permite utilizatorilor să tranzacționeze monede virtuale.


Veniturile totale ale Square în trimestrul al treilea au fost de 3,03 miliarde de dolari, în urcare cu 140% față de același interval din 2019 și un profit net de 37 de milioane de dolari. Veniturile din Bitcoin au fost de 1,6 miliarde de dolari.


Nici PayPal nu o duce rău: a raportat venituri de 5,46 miliarde de dolari și un profit net de 1,02 miliarde pe ultimele trei luni.


Ce este PayPal


PayPal este cel mai mare serviciu de plăți electronice din Occident. Compania a fost înființată în anul 1998 sub numele de Confinity și l-a avut între fondatori pe Elon Musk, șeful Tesla și proprietarul companiei aerospațiale Space X.


Ulterior, PayPal a evoluat odată cu internetul și cu trecerea la lumea mobilă. Între 2002 și 2015, PayPal a fost deținut de eBay, dar ulterior a fost separată.


Acum PayPal are o valoare de piață de 225 de miliarde de dolari.


Ce sunt criptomonedele și cum funcționează


Criptomonedele sunt dețineri digitale care funcționează în baza unor algoritmi și care au ca specific faptul că proprietarii lor și tranzacțiile sunt înscrise într-un registru digital.


Cea mai cunoscută monedă digitală este Bitcoin, care a apărut în anul 2008 ca răspuns la influxul de bani realizat de băncile centrale din întreaga lume în timpul crizei financiare. Scopul său a fost să protejeze deținătorii de inflație.


În timpul pandemiei, valoarea Bitcoin a crescut masiv, de la un nivel mediu de 6.880 de dolari în luna martie la 18.125 de dolari în acest moment, potrivit datelor din CoinMarketCap.


Autoritățile din întreaga lume sunt îngrijorate că monedele virtuale pot fi folosite pentru spălare de bani și finanțarea terorismului ori a traficului de droguri sau arme, în vreme ce băncile centrale nu văd cu ochi buni monedele digitale, deoarece riscă să piardă controlul asupra fluxurilor de bani sau a monedelor naționale.


Unele dintre acestea au venit însă cu ideea realizării unor criptomonede aflate sub controlul statului. China are un astfel de proiect privind „yuanul digital”.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă