Paul Stănescu / PSD: Marea guvernare liberală nu a adus decât o revoluție a scumpirilor și a împrumuturilor

2 luni in urmă 29

Secretarul general al PSD Paul Stănescu acuză PNL că a împrumutat 80 de miliarde de lei, îndatorând România pentru mai multe generaţii.

„PNL și USR nu i-au îndatorat doar pe copiii noștri, ci și pe copiii, copiilor noștri. Împrumuturile liberalilor, doar în acest an, au ajuns la uriașa sumă de 80 de miliarde de lei. Numai în luna iulie au fost luați pe spatele românilor 22,4 miliarde de lei, cea mai mare sumă împrumutată de România în acest an”, a scris Paul Stănescu.

Social-democratul se întreabă retoric „ce s-a întâmplat concret cu acești bani? A crescut nivelul de trai al românilor?”.

Citeşte şi: Emanuel Ungureanu spulberă coaliţia de guvernare. „Cîțu și Iohannis nu au nicio treabă cu guvernarea. Au singură miză, puterea totală”

„Prețurile au explodat fantastic de mult. Deci unde vede această coaliție paralelă cu realitatea veștile bune, când românii trăiesc astăzi mult mai prost? Marea guvernare liberală nu a adus decât o revoluție a scumpirilor și a împrumuturilor. Bunăstare în sertare, austeritate în buzunare.

L-am văzut ieri pe președintele Klaus Iohannis pe bicicletă, senin și foarte interesat de lupta politică din PNL, pe care a catalogat-o ca fiind în parametrii stabiliți. O preocupare normală pentru un președinte, nu-i așa? Dar nu l-am auzit să scoată o vorbă despre dezmățul împrumuturilor nesimțite pe care marii specialiști liberali le fac pe spatele și munca viitoare a românilor. Banii luați pe datorie unde se regăsesc oare? Doar premierul ne-a informat că ministerele au o execuție de minus 20 de miliarde, iar la unele dintre ele este chiar zero. Ca și interesul față de români.

Nu au cheltuit nici banii din buget, nu au vrut nici să mărească veniturile românilor. Pensiile, salariile, alocațiile au rămas în trecut, prețurile și datoria publică au crescut pentru viitor. Asta da ticăloșie liberală”, a conchis Paul Stănescu.

Citeşte şi: Gabriela Firea aruncă bomba: „Nicuşor Dan a plecat în concediu la mare cu documente scoase din primărie în original”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă