Paul Codrea consideră că Mirel Rădoi trebuie păstrat la echipa națională: „Și Mourinho putea fi demis după primul sezon la Tottenham!”

3 luni in urmă 21

Paul Codrea, fost internațional român, este de părere că Mirel Rădoi trebuie păstrat pe banca echipei naționale, deși rezultatele „tricolorilor”, sub conducerea sa, nu au fost cele scontate.

De când a preluat naționala, Mirel Rădoi a înregistrat două victorii, două egaluri și trei înfrângeri, în șapte partide oficiale.

Deși nu a avut un parcurs „strălucit” în Liga Națiunilor, naționala României a urcat pe locul 20, în clasamentul FIFA, și, astfel, se va afla în urna a doua la tragerea la sorți pentru preliminariile Campionatului Mondial.

Paul Codrea consideră că Mirel Rădoi trebuie păstrat la echipa națională

Fostul fotbalist a dat exemple de antrenori din fotbalul „mare”, cum ar fi Jose Mourinho sau Pep Guardiola, care nu au fost dați afară de la echipele de club, deși nu au avut rezultatele care se doreau. Astfel, Paul Codrea este de părere că ar face o mare greșeală dacă FRF l-ar înlătura, atât de devreme, pe Mirel Rădoi de pe banca echipei naționale.

„Nu m-a surprins că a rămas la națională, nu a ajuns să aibă nici măcar 20 de meciuri la lot ca să îți dai seama ce poate. Noi judecăm prea repede, nu poți să faci minuni într-un timp așa de scurt. Și Mourinho putea fi demis după primul sezon la Tottenham.

Dar iată că a fost păstrat și acum sunt pe primul loc în campionat. Mă uit și la Guardiola, care este unul dintre cei mai buni antrenori din lume iar echipa pe care o antrenează este acum pe locul 10. Trebuie să avem compasiune pentru antrenori.

După aceste meciuri din noiembrie sunt convins că a găsit ceva pozitiv, poate dacă era la fel de rău ca în urmă cu o lună era tentat să părăsească echipa.

Să nu uităm că în meciul cu Belarus a fost o primă repriză bună, sigur că ne-a avantajat și faptul că nu am jucat împotriva Norvegiei și am scăpat de întâlnirea cu Haaland”, a declarat Paul Codrea, pentru Realitatea Sportivă.

The post Paul Codrea consideră că Mirel Rădoi trebuie păstrat la echipa națională: „Și Mourinho putea fi demis după primul sezon la Tottenham!” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă