Paul Anton și Steliano Filip, criticați după Astra – Dinamo: „Normal că pretenţiile sunt altele de la ei!”

4 săptămâni in urmă 23

Ioan Ovidiu Sabău crede că o mare problemă a fotbaliștilor de la Dinamo o reprezintă forma fizică și îi critică direct pe Steliano Filip și Paul Anton.

„Parcă s-a văzut o mai bună organizare, o mai mare determinare, concentrarea jucătorilor… Concluzia mea este că jucătorii de la Dinamo vor, dar în momentul de față nu pot. Jucătorii de la Dinamo se gândesc «Lasă, e un sezon ratat. O scoatem cumva din vară. Sunt alţii mai slabi decât noi». Trec etapele şi, dacă nu ai jucători cu caracter, care să şi poată fizic, nu e suficientă doar voinţa.

Steliano Filip a fost jucător de lot naţional, la fel ca Anton. Normal că pretenţiile sunt altele de la ei. Anton joacă mult sub ce poate el. Are 28, 29 de ani, încă mai poate să se gândească la echipa naţională. Dar cu un astfel de joc… El a zis «Obiectivul nostru e să le dăm peste nas celor care ne critică sau să nu le dăm satisfacţie celor vor ca noi să retrogradăm». Pe ei poate să-i încarce acest lucru, poate să fie o motivaţie în plus pentru ei.

Nu sunt pregătiți din punct de vedere fizic. Vezi că își doresc, dar nu pot. Așa văd eu lucrurile. Și unii dintre ei au și probleme cu greutatea. Se mișcă destul de greoi. Trebui să se uite puțin la ei, să se analizeze. Cu meciuri din 3 în 3 zile nu poți să faci pregătire fizică. Și tu, ca jucător, când te duci acasă, trebuie să te odihnești, să te alimentezi bine, să te vitaminizezi să te recuperezi bine, să stai după antrenament la refacere. Ai nevoie de caracter, de jucători foarte responsabili. Prima condiție ca să te salvezi este să fi foarte bine pregătit fizic. Să fi prezent în joc, să îți dorești să primești mingea, să nu te ascunzi, când ajungi la finalizare să nu ți se înmoaie genunchii, să tragi la poartă, să poți reveni dacă ai dat în blocaj. Dacă tu nu ai această pregătire tu nu ai de unde”, a explicat Neluțu Sabău la Look Sport.

„Trebuie să fie unul care răspunde. Un om de fotbal”

În plus, fostul dinamovist spune că suporterii ar fi trebuit să-și numească un profesionist în fruntea clubului, care să își asume deciziile și îl dă exemplu pe Cornel Dinu.

„Cei care sunt inimoși, vor să susțină, iubesc echipa, dau bani să își pună un manager sportiv sau un director sportiv, care să pună antrenorul, să se ocupe de transferuri și așa mai departe. Acolo trebuie să fie unul care răspunde. Un om în care au încredere, dar care își asumă. Un om de fotbal. Sunt oameni care au însemnat mult pentru Dinamo. Aduci oameni care au reprezentat acel club, au jucat la acel club.

Și sunt mulți, foarte mulți oameni care sunt foarte bine pregătiți. Domnul Cornel Dinu ar putea să fie unul dintre acei oameni, care să își facă o echipă, dar nu știu dacă își mai dorește. Dar mai sunt și alți oameni foarte bine pregătiți, profesioniști, care se pricep la fotbal”, este de părere Ioan Ovidiu Sabău.

Cu toate acestea, Dusan Uhrin a fost mulțumit de evoluția elevilor săi din meciul cu Astra!

The post Paul Anton și Steliano Filip, criticați după Astra – Dinamo: „Normal că pretenţiile sunt altele de la ei!” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă