”Paul Anton nu este o marfă!” Reacția dură a agentului jucătorului după decizia Camerei pentru Soluționarea Litigiilor

2 luni in urmă 53

  • Liga 2: U Cluj – Unirea Constanța, joi, 21:30, Digi Sport 1

  • Liga 2: Hermannstadt - Poli Iași, joi, 18:30, Digi Sport 1

Potrivit LPF, cererea lui Anton a fost respinsă ca neîntemeiată, așa că mijlocașul de 30 de ani rămâne la Dinamo și nu poate pleca liber de contract, așa cum își dorea el.

Dinamo nu dorește să îl lase să plece liber de contract pe Paul Anton, în speranța că îl va putea vinde și va reuși să încaseze de pe urma lui o sumă consistentă de bani.

Agentul jucătorului, Lucian Marinescu, a avut o reacție vehementă după ce Camera pentru Soluționarea Litigiilor s-a pronunțat în cazul jucătorului. Acesta consideră o nedreptate ceea ce i se întâmplă lui Anton, mai ales că acesta nu a mai fost plătit integral din luna februarie.

De asemenea, Marinescu consideră că principala vinovată pentru situația în care se află jucătorul reprezentat de el este Federația Română  de Fotbal, în frunte cu administrația Burleanu.

"Motto: ’FRF are ca obiectiv promovarea fotbalului asociație cu respectarea principiilor etice și protejarea integrității fenomenului fotbalistic, aceasta putându-se realiza doar dacă instituția în sine reprezintă un model de conduită etică și o reputație neștirbită.’ – Codul de conduita FRF

Secolul 21, Romania, Uniunea europeană. Democrație de cumetrie

În anul 2016, din cauza soluțiilor aberante ale Camerei Naționale pentru Soluționarea Litigiilor (CNSL) din cadrul FRF, a fost nevoie de modificarea art. 75 al Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență pentru că jucătorii profesioniști de fotbal să nu mai poată fi ținuți captivi în contracte cu cluburile rău-platnice aflate în insolvență.

Se pare că în anul 2021 va fi nevoie de o nouă modificare, special pentru 3 membri CNSL. Aceiași 3 membri ca în 2016. Care nu înțeleg faptul că un jucător neplătit nu poate fi ținut cu forța în cadrul unui club. Oricâte artificii și interpretări juridice ar emana dumnealor.

Paul Anton, jucător de echipă națională, neplătit de 5 luni de zile de către Dinamo, este împiedicat să plece de la un club care nu e în stare să îi plătească salariul. Că așa vor 3 avocați, membri ai CNSL. Nu contează cum, soluții se găsesc. Schimbăm practica de până acum, inventăm, interpretăm lăutărește.

Jucătorul nu a cerut comisiilor să îi fie plătiți banii restanți. A înțeles că trebuie să facă cerere de înscriere la masa credală pentru asta. A cerut să fie declarat liber de contract pentru că nu a fost plătit. Ultimul salariu întreg primit a fost cel pentru luna februarie. Suficient pentru 7 goluri, 2 pase decisive, 35 de meciuri și o contribuție decisivă la evitarea retrogradării, nu?

Administrația Burleanu se joacă incredibil cu viața și sufletele fotbaliștilor. Spune regulamentul FIFA că jucătorii sunt liberi dacă au două luni neplătite ? Habar nu au străinii ăia cum se face treaba, noi scriem în regulamentul nostru că e nevoie de minim 60 de zile întârziere de la cel mai vechi salariu neplătit. Ți l-au plătit ? Nu mai devii liber, ce dacă mai ai încă un salariu neplătit de peste 30 de zile. Lasă că nu mori. Doar te sacrifici "cu asupra de măsură".

În ciuda celor insinuate prin presă de cei din conducerea clubului, Paul Anton chiar este accidentat. Având dovadă scrisoarea medicală. Nu vorbe aruncate. Și face zilnic recuperare, achitând contravaloarea serviciilor din propriul buzunar pentru că Dinamo nu plătește. Între timp, salariile neplătite către Paul Anton se înmulțesc. Iar datoriile clubului cresc. Până acum cu valoarea unui salariu lunar. Când se va termina litigiul probabil cu valoarea a încă vreo două salarii. Cineva o să răspundă pentru mărirea în mod artificial, contrar intereselor creditorilor, a pasivului debitorului insolvent cu salariile lui Paul Anton, cu cheltuielile făcute sau cu despăgubirile pentru un posibil contract ratat din cauza lucrului în echipă a celor care au interese contrare cu al lui.

Ca încheiere și pentru a demonta minciunile strecurate abil de cei antrenați să facă asta, nimeni de la Dinamo nu a încercat în ultimele luni o negociere cu Paul Anton deși interesele creditorilor ar fi impus asta. Se afirmă, în schimb, că Dinamo «îi caută echipă». Paul Anton nu e o marfă. Va deveni liber de contract și va pleca unde vrea el și în ce condiții vrea el. Oricât ar dura pentru a realiza asta. Pentru că are răbdare. Și acum are și furie pentru disprețul cu care e tratat. »

Cu respect, Lucian Marinescu”, a transmis, într-un comunicat oficial, agentul jucătorului.

Etichete:
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă