Patru turişti maghiari au rămas blocaţi pe un drum forestier din Argeș, unde au fost ghidaţi de GPS

1 lună in urmă 22

Patru turişti maghiari au rămas blocaţi cu maşina, miercuri, pe un drum forestier din zona localităţii argeşene Arefu, unde au fost ghidaţi de sistemul de navigaţie GPS. Oamenii au cerut ajutor la 112, după ce autoturismul în care se aflau a rămas împotmolit în noroi.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, turiştii au cerut ajutor prin 112 după ce au constatat că autoturismul nu mai poate înainta pe drumul desfundat.

"Patru persoane de sex masculin au rămas împotmolite cu autoturismul pe un drum din comuna Arefu, după ce ploaia a înmuiat pământul. Pompierii au încercat să ajungă cu o autospecială de primă intervenţie şi comandă, dar au fost nevoiţi să se deplaseze câţiva kilometri pe jos până la locul indicat", se arată într-o informare transmisă de ISU Argeş.

Pentru recuperarea autoturismului a intervenit un localnic cu un tractor. Intervenţia a durat aproape cinci ore, reuşindu-se în cele din urmă scoaterea maşinii la un drum asfaltat.

"Drumul pe care mergeau ghidaţi de GPS face legătura între Arefu şi Sălătrucu. Au observat că nu mai pot înainta pe acela şi s-au abătut puţin pe un alt drum până au rămas blocaţi", precizează ISU Argeş.

Editor : A.A.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă