Patru români au decedat într-un accident de autocar în Bulgaria

1 săptămână in urmă 13

accident Bulgariaaccident Bulgaria
  • Echipa medicală din România a evaluat starea pacienţilor, alături de echipa medicală bulgară.
  • Victimele sunt în curs de investigaţii medicale la spitalul din Veliko Târnovo.
  • După cercetări şi interogatorii, poliţiştii bulgari vor clarifica din ce cauză s-a produs accidentul.

Un autocar înmatriculat în România, la bordul caruia se aflau 25 de pasageri, dintre care şapte cetăţeni turci, iar restul români, a fost implicat sâmbătă dimineaţa într-un accident rutier în Bulgaria. Patru români au murit, potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit DSU, accidentul s-a produs sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 01:30, între satul Kutsina şi Polikraishte (Regiunea Veliko Tarnovo). Conform datelor preliminare, din cei 25 de pasageri de naţionalitate română şi turcă, 9 sunt internaţi într-o unitate spitalicească din Bulgaria. În urma accidentului, 4 români au fost declaraţi decedaţi.

„La nivelul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă s-a decis trimiterea unui elicopter SMURD, de la Punctul de Operare Aeromedicală Bucureşti care s-a deplasat în Bulgaria cu o echipă medicală din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti – Floreasca în vederea evaluării şi planificării unei eventuale preluări şi transport de pacienţi către România. Totodată, în funcţie de evoluţia situaţiei, alte 3 elicoptere sunt pregătite pentru a fi trimise în Bulgaria, în scopul evacuării pacienţilor români. De asemenea, consulul României in Bulgaria se află la unitatea spitalicească unde sunt internaţi pacienţii români”, transmite DSU.

La acest moment, echipa medicală din România evaluează din punct de vedere medical starea pacienţilor, alături de echipa medicală bulgară. Potrivit presei bulgare, autocarul a ratat virajul în apropiere de satul Kutsina şi a lovit o maşină înmatriculată în Veliko Târnovo, oprită la unul dintre turnicheţi. Novinite.com relatează că autocarul s-a lovit apoi de partea dreaptă şi de un copac de pe marginea drumului. Trei dintre pasageri au murit pe loc.

Victimele sunt în curs de investigaţii medicale la spitalul din Veliko Târnovo, potrivit sursei citate. Cei trei pasageri din satul Draganovo, aflaţi în maşină, nu au fost răniţi. Testele de alcoolemie făcute şoferilor turci au fost negative. După cercetări şi interogatorii, poliţiştii bulgari vor clarifica din ce cauză s-a produs accidentul.

The post Patru români au decedat într-un accident de autocar în Bulgaria appeared first on Aleph News.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă