Patru programe noi pentru elevii din învățământul cu predare în limba maghiară, aprobate de Ministerul Educației

1 lună in urmă 30

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2021/04/dreamstime_m_197063192.jpg
Ministerul Educației a aprobat patru programe școlare noi pentru clasa a IX-a, pentru elevii din școlile și secțiile cu predare în limba maghiară, se arată în Ordinul ministrului educației nr. 5.153/2021, publicat vineri în Monitorul Oficial. Mai jos, lista programelor școlare noi aprobate:

Art. 1. — Se aprobă programa școlară de Limba și literatura română pentru școlile și secțiile cu predare în limba maghiară — filiera teoretică — ciclul inferior al liceului, Trunchiul comun (TC) și curriculumul diferențiat (CD) pentru clasa a IXa, prevăzută în anexa nr. 1.

Art. 2. — Se aprobă programa școlară de Limba și literatura română pentru școlile și secțiile cu predare în limba maghiară — filiera tehnologică — ciclul inferior al liceului pentru clasa a IX-a, prevăzută în anexa nr. 2.

Art. 3. — Se aprobă programa școlară de Metodica predării limbii și literaturii române pentru secțiile cu predare în limba maghiară, Liceu — filiera vocațională, profil pedagogic, specializarea învățători-educatoare pentru clasa a XI-a, prevăzută în anexa nr. 3.

Art. 4. — Se aprobă programa școlară de Limba și literatura maghiară maternă pentru elevii care frecventează școli/clase cu predare în limba română pentru clasa a IX-a, prevăzută în anexa nr. 4.

Art. 5. — (1) Programele școlare prevăzute la art. 1─4 se aplică începând cu
anul școlar 2021—2022.

Foto: © Valerii HoncharukDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Articolul Patru programe noi pentru elevii din învățământul cu predare în limba maghiară, aprobate de Ministerul Educației apare prima dată în Edupedu.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă