Patru polițiști de frontieră și un transportator auto, cercetați pentru corupere pasivă în plină pandemie

1 lună in urmă 26

 MAI Sursa foto: MAI

Patru angajați ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF) al MAI și un transportator auto sunt cercetați pentru corupere pasivă în plină pandemie. Polițiștii au primit sume de bani cuprinse între 50 şi 700 de euro în schimbul favorizării traversării frontierei de stat a autovehiculelor ce transportau pasageri şi colete.

VINERI, 03 SEPTEMBRIE 2021, 19:00

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ivancica Mihaela

În plus, polițiștii de frontieră suspecți ar fi omis plasarea în autoizolare la intrarea în Republica Moldova, și nu ar fi aplicat amenzi persoanelor care nu au respectat regimul de carantină, potrivit unui comunicat de presă.

După mai multe investigații, au fost constatate admiterea și a altor ilegalități, iar unul dintre angajații IGPF ar fi oferit contra unei sume de bani teste false de Sars-CoV-2 cu rezultatul negativ, persoanelor care traversau acest punct al frontierei de stat, precum și facilitarea traversării frontierei ilegale a unui minor, în lipsa procurii.

În urma perchezițiilor efectuate, vineri, au fost reținuți patru angajați ai IGPF și o persoană civilă, fiind ridicate mijloace probatorii ce demonstrează complicitatea acestora.

La această etapă sunt desfășurate acțiuni de urmărire penală și de investigație pentru a stabili alte circumstanțe, precum și identificarea altor persoane implicate în comiterea acestor infracțiuni.

Dacă vor fi găsiți vinovați, făptuitorii riscă închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unități convenționale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă