Patru polițiști cercetați de DNA în dosarul șpăgilor de la permise revin la muncă. Prefectura Suceava: E deficit de personal

1 lună in urmă 3


„Nu vreau să mă trezesc în fața instituției Prefecturii cu sute de persoane nemulțumite că nu își pot susține proba practică”, a justificat Iulian Cimpoeșu, prefectul județului Suceava revenirea la muncă a celor patru polițiști cercetați de DNA, potrivit Monitorul de Suceava. De asemenea, acesta a mai spus că DNA a înlocuit pentru cei patru polițiști măsura arestării preventive cu măsura controlului judiciar și nu le-au fost stabilite interdicții privind activitatea profesională.


Patru polițiști de la Serviciul Permise, cercetați de DNA ca suspecți sau inculpați pentru fraudarea examenelor de obținere a permiselor, se vor întoarce la muncă din 15 martie în calitate de examinatori.


Decizia s-a luat pe motiv că nu s-au găsit înlocuitori care să susțină examenul cu cei care doresc să obțină permisul pentru categoriile C, E și D. 


„Știu că revenirea pe funcții a celor 4 examinatori poate crea nemulțumiri și suspiciuni, dar legal au tot dreptul. Dar nici nu vreau să mă trezesc în fața instituției Prefecturii cu sute de persoane nemulțumite că nu își pot susține proba practică, acolo unde programările se fac deja la 4 luni și jumătate.”, a declarat  prefectul  Iulian Cimpoeșu pentru Monitorul de Suceava.


Având în vedere deficitul de personal cu care se confruntă Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, acei lucrători trebuie să își desfășoare activitatea în structuri diferite, în așa fel încât să nu fie destabilizată structura de proveniență de detașarea mai multor lucrători.<br>


De asemenea acesta a mai precizat că pentru aceștia a fost înlocuită măsura arestării preventive cu măsura controlului judiciar, iar DNA a transmis că nu au fost stabilite interdicții privind activitatea profesională.


La Serviciul Permise Suceava sunt doar 10 angajați, doi ofițeri și opt examinatori. Doar unul a scăpat de dosarul penal, fiind în concediu de creștere a copilului.


Prefectul a mai spus că în locul celor 4 examinatori cercetați penal ar exista varianta aducerii altor persoane, însă există mai multe probleme în acest sens. Autoritățile spun că cei patru vor fi monitorizați video în timpul programului.În 15 februarie, DNA a anunțat că a trimis în instanță primul dosar de corupție din cele trei deschise la Serviciul Permise Auto Suceava. Fostul șef al serviciului, comisarul de poliţie Radu Ionuţ Obreja, a fost trimis în judecată de procurori, fiind acuzat că a condus o grupare infracţională din care mai făceau parte poliţişti, funcţionari, instructori auto şi angajaţi ai Registrului Auto Român și care fraudau examenele pentru obținerea de permise de conducere.


De asemenea, la începutul lunii martie Tribunalul București a emis mandate de arestare pentru o perioadă de 30 de zile atât pentru colonelul Florin Timu, șeful Serviciului de Informații și Protecție Internă (SIPI) Suceava. Măsura a fost solicitată de procurorii secției militare a structurii centrale a DNA, dar nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel București.


Colonelul Florin Timu este acuzat de comiterea infracțiunilor de luare de mită, în formă continuată, 5 acte materiale, și folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă