Patru pacienți din București cu COVID, aflați în stare gravă, transportați la spitale din regiunea Moldovei / În Capitală au explodat infecțiile cu noul coronavirus

2 luni in urmă 1

Patru pacienți din București cu COVID, aflați în stare gravă, sunt transportați, marți, cu aeronavă militară, la spitale din regiunea Moldovei, după ce luni alți cinci bolnavi din Capitală au fost duși la diverse spitale din țară. În București au explodat infecțiile cu noul coronavirus, iar spitalele sunt pline.

Ministerul Apărării Naționale a anunțat, într-un comunicat de presă, că efectuează marți o misiune de transport umanitar din București la spitale din Moldova, cu pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, aflați în stare gravă.

Astfel, o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, transportă, în regim de urgență, pe ruta Otopeni – Suceava și retur, patru pacienți bolnavi de COVID 19. Aeronava militară a decolat de la Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 14.00.

Transportul pacienților de la unitățile spitalicești către aeroport s-a realizat cu ambulanțe ale SMURD și ale Serviciului de Ambulanță București-Ilfov. Echipa medicală care va monitoriza pacienții pe timpul zborului este formată din specialiști din cadrul SMURD București și Ministerului Apărării Naționale, precizează MApN.

Potrivit buletinului emis de Grupul de Comunicare Strategică marți, în ultima zi în București au fost confirmate 1946 un record de la începutul pandemiei. Detalii aici

Foto: Adrian Sultănoiu / Revista Forțelor Aeriene „Cer senin”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă