Patru lei de la o grădină zoologică din Spania s-au infectat cu COVID-19

2 luni in urmă 19


Patru lei aflați într-o grădină zoologică din Barcelona, Spania, au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus, scrie Reuters, care îi citează pe medicii veterinari spanioli care au testat felinele. Autoritățile investighează acum cum au reușit leii să se infecteze.


Trei femele numite Zala, Nima și Run Run, în vârstă de 16 ani, dar și un mascul de patru ani pe nume Kiumbe au fost testați după ce îngrijitorii grădinii zoologice au observat că animalele prezintă simptome ușoare ale coronavirusului.


De asemenea, doi angajați de la grădina zoologică au primit rezultate pozitive pentru COVID-19 după testare, după ce focarul a fost detectat luna trecută, au spus autoritățile spaniole.


Reprezentanții de la Zoo au efectuat teste PCR pe lei în același mod în care oamenii sunt testați.


Serviciul Veterinar din Barcelona a contactat câțiva medici de la Grădina Zoologică Bronx din New York, unde patru tigri și trei lei au avut rezultate pozitive pentru COVID-19 în aprilie.


Până la apariția cazurilor din Barcelona, Zoo din Bronx era singura grădină zoologică unde mai multe feline mari fuseseră infectate cu coronavirus în luna aprilie. Atât leii, cât și tigrii s-au recuperat și au scăpat de virus. 


Foto: Epa


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă