Patru condamnări decretate în dosarul fraudării alegerilor din comuna prahoveană Ciorani. ”Inculpații râdeau de ceea ce fac”

2 luni in urmă 28

Patru persoane inculpate în dosarul fraudării alegerilor locale din 27 septembrie 2020 din comuna prahoveană Ciorani au primit condamnări de un an şi opt luni de închisoare cu suspendare şi interzicerea unor drepturi, după ce au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei în faţa procurorilor. Sentinţele nu sunt definitive.

Magistraţii din cadrul Judecătoriei Buzău au admis acordurile de recunoaştere a vinovăţiei încheiate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti cu patru femei inculpate în dosarul privind fraudarea alegerilor locale de anul trecut din comuna Ciorani, judeţul Prahova.

Acestea au fost condamnate la câte un an şi opt luni de închisoare cu suspendare, pentru falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale în formă continuată. În cazul a trei dintre inculpate, instanţa a reţinut comiterea a patru acte materiale de falsificare a evidenţelor electorale, în timp ce o a patra inculpată a fost găsită vinovată şi a recunoscut comiterea a 37 de fapte.

Cele patru au primit, ca pedeapsă complementară, interdicţia privind exercitarea drepturilor de a fi alese în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 2 ani. În plus, ele trebuie să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Ciorani sau Liceului Tehnologic Cioranii de Jos, pentru o perioadă de 60 de zile lucrătoare.

Decizia poate fi contestată.


Separat, pe rolul Judecătoriei Buzău a fost înscris un dosar în care alţi 23 de inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru aceleaşi infracţiuni. Printre ei se numără şi primarul comunei Ciorani, Marin Voicu (PNL), inculpat pentru instigare la comiterea infracţiunilor în urma cărora alegerile locale din toate secţiile de votare din Ciorani ar fi fost fraudate.

Ancheta a pornit ca urmare a unei plângeri penale, iar de la depunerea plângerii şi până la reţinerea suspecţilor, saci cu buletinele de vot, depuşi într-un spaţiu al Primăriei Mizil, au fost desigilaţi după ce cineva a intrat cu forţa în acel spaţiu, în luna februarie. Cu acea ocazie au fost sustrase 4.306 buletine de vot, dintre care 2.454 buletine de vot valabil exprimate şi nule şi 1.854 buletine de vot anulate, iar cazul face obiectul unui alt dosar penal.

Conform susţinerilor procurorilor în faţa instanţei, la Ciorani au fost fraudate alegerile la toate cele cinci secţii de votare amenajate în comună. Ceea ce se remarcă este faptul că inculpaţii acţionat cu ”naturaleţe” şi chiar râdeau de ceea ce fac.

Citeste si:

Vizită conjugală pentru Alexei Navalnîi, la închisoare. Opozantul rus și soția sa Iulia au petrecut trei zile împreună

Condamnați la închisoare pe viață pentru o crimă oribilă. Filmul jafului ratat care a curmat zilele unui om de afaceri extrem de prosper

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă