Patru Biserici istorice maghiare din Transilvania susţin declaraţia comună a Bisericilor din Ungaria, privind apărarea căsătoriei, a familiei și a demnității umane

3 săptămâni in urmă 21

Patru Biserici istorice maghiare din Transilvania susţin declaraţia comună a Bisericilor din Ungaria cu privire la apărarea căsătoriei, a familiei şi a demnităţii umane, care a fost adoptată în data de 9 decembrie, a transmis miercuri, Agenţiei ungare de presă MTI, Conferinţa Permanentă a Liderilor Bisericilor Istorice Maghiare din Transilvania.

Potrivit comunicatului, Papa Francisc a subliniat în timpul vizitei sale la Budapesta că taina căsătoriei se realizează între un bărbat şi o femeie. Şi în tradiţia evreiască, sfinţirea prin căsătorie a relaţiei dintre un bărbat şi o femeie este cea care reprezintă fundamentul demnităţii umane, se mai precizează în comunicat.

„Pregătindu-ne pentru Crăciun, respectiv stând în lumina lumânărilor de Hanuka, şi având în vedere dezbaterile sociale recente, tot mai puternice, reafirmăm importanţa valorilor creştine şi evreieşti care se referă la căsătorie, la familie şi la demnitatea umană”, se arată în comunicatul reprezentanţilor Bisericilor catolice şi protestante, respectiv ai comunităţilor evreieşti care susţin declaraţia.

În numele confesiunilor din Transilvania, declaraţia de susţinere este semnată de Arhiepiscopia Romano-Catolică Alba Iulia, Episcopiile Romano-Catolice din Timişoara, Oradea şi Satu-Mare, de Eparhia Reformată a Transilvaniei, Eparhia Reformată de pe lângă Piatra Craiului, de Biserica Unitariană Maghiară şi de Biserica Evanghelică Luterană din România.

La data de 9 decembrie, reprezentanţii Bisericilor catolice, protestante şi ortodoxe şi ai comunităţilor evreieşti din Ungaria au subliniat importanţa valorilor creştine şi evreieşti în ceea ce priveşte căsătoria şi familia prin intermediul unei declaraţii comune.

În comunicatul lor, reprezentanţii confesiunilor din Ungaria au citat din Întâia Carte a lui Moise: „Şi a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat şi femeie. Şi Dumnezeu i-a binecuvântat, zicând: creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pământul”.

Sursa: MTI / Rador

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă