Patronul unui service auto a aruncat 91.500 de monede în fața casei unui fost angajat. Acum a fost dat în judecată de guvernul SUA

1 săptămână in urmă 16

Guvernul SUA îl dă în judecată pe proprietarul unui service auto din statul Georgia care a aruncat 91.500 de monede în fața casei unui fost angajat. Potrivit Ministerului Muncii, patronul s-a răzbunat pe fostul angajat care a făcut plângere pentru că nu și-a primit ultimul salariu, relatează The New York Times.

Andreas Flaten a avut nevoie de 7 ore pentru a curăța strada de banii lipicioși, acoperiți cu ulei, aruncați de fostul angajator. În grămadă era și un bilet cu o înjurătură.

Departamentului Muncii îl acuză acum pe patronul service-ului auto că a încălcat legea federală a muncii, răzbunându-se pe fostul angajat.

Este cea mai recentă întorsătură a unui conflict de muncă care început anul trecut, după ce iubita fostului angajat a postat un videoclip cu monedele pe Instagram, atrăgând simpatia a mii de oameni care spun că au avut și ei de-a face cu șefi dificili.

Plângerea, depusă în 30 decembrie la un tribunal din Georgia, susține că proprietarul atelierului, Miles Walker, și service-ul auto, A OK Walker Autoworks din Peachtree City, Georgia, au ripostat împotriva fostului angajat după ce acesta a făcut plângere la Departamentul Muncii, în 26 ianuarie 2021, pentru a raporta că nu și-a primit ultimul salariu, de 915 dolari, după ce și-a dat demisia.

Walker a susținut inițial că a pregătit cecul, dar că acesta „nu a mai ajuns la poștă”, potrivit datelor din proces.

Când un reprezentant al Departamentului Muncii l-a sunat pe Walker în legătură cu salariul, pe 27 ianuarie, acesta a spus însă că nu-l va plăti. Dar apoi s-a răzgândit și a decis să-l plătească în monede.

Pe 12 martie 2021, Walker a aruncat o grămadă cu 91.500 de monede murdare de ulei pe aleea din fața casei lui Flaten. Deasupra grămezii, a lăsat o copie a cecului de salariu pe care trebuia să-l primească Flaten, pe care era scrisă o înjurătură.

A doua zi, iubita Flaten a postat videoclipul pe Instagram.

În replică, Walker a postat un mesaj pe site-ul service-ului auto: „Ceea ce a început ca o atenționare pentru un fost angajat slab cu siguranță a primit multă atenție. Să spunem că poate a furat? Poate a ucis un câine? Poate a ucis o pisică? Poate era leneș? Poate era un măcelar?”, a scris el, potrivit plângerii.

Departamentul Muncii a numit acel mesaj „defăimător” și a spus că riposta lui Walker a încălcat legea privind standardele echitabile de muncă.

Editor : M.B.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă