Patronul Sidex a cerut ajutor financiar de urgență de la autoritățile din Marea Britanie, dar a fost refuzat

2 luni in urmă 3

Sanjeev Gupta, proprietarul fostului combinat siderurgic Sidex Galați, a cerut un ajutor de urgență de 170 de milioane de lire sterline de la autoritățile din Marea Britanie, pentru a preveni colapsul holdingului său, GFG Alliance, dar acestea au refuzat, scrie Reuters, care citează Financial Times.

Conform sursei citate, Gupta lucrează la un plan de contractare a unor împrumuturi pe care să le garanteze cu activele din afara Marii Britanii, astfel încât să strângă banii necesari.

Miliardarul indian de la Sidex Galați vrea să devină principalul furnizor din industria auto românească. Planurile lui Sanjeev GuptaSanjeev Gupta

Insolvența Greensill a complicat situația

GFG, compania-holding ce deține activele lui Gupta, era principalul beneficiar al finanțărilor oferite de către Greensill, o societate financiară britanică ce a intrat în insolvență luna trecută.

Guvernul britanic a scris oficial grupului deținut de Gupta respingând în mod formal cererea acestuia săptămâna trecută, conform FT, care citează persoane familiare cu situația.

Conglomeratul este în discuții cu administratorii Greensill cu privire la o înțelegere.

În România nu a cerut ajutoare

Gupta a preluat în anul 2019 fostul combinat Sidex de la Galați, după ce omul de afaceri Lakshmi Mittal a vândut combinatele din țara noastră și din alte tări din Europa pentru a putea achiziționa Ilva, cea mai mare oțelărie dn Europa, situată în Italia.

Potrivit reprezentanților Ministerului Economiei, Liberty Steel Galați nu a cerut ajutoare de la statul român.

5.000 de angajați la Galați

Combinatul de la Galați are peste 5.000 de angajați. Compania anunța înainte de pandemie investiții de un miliard de euro la Galați într-un program pe zece ani.

Confom Liberty, holdingul lui Gupta este a opta companie siderurgică din afara Chinei.

Interesat de combinatul de la Târgoviște

Libertatea a scris recent că grupul Liberty, patronat de Sanjeev Gupta, este interesat de preluare activelor funcționale ale combinatului de oțeluri din Târgoviște.

Acesta din umă este în insolvență din 2013. Statul român urmărea să preia activele, dar planurile au scăzut după ce Ministerul Economiei a anunțat că nu dorește să „naționalizeze‟ combinatul și caută investitori privați.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă