Patronul lui Juventus, ”distrus” de L'Equipe după scandalul cu Conte: ”E periculos că el proiectează fotbalul de mâine”

2 luni in urmă 1

Cupa României: Botoșani - Universitatea Craiova, joi, 20:30, Digi Sport 1

Cupa României: Viitorul Pandurii Târgu Jiu - Gaz Metan Mediaș, joi, 15:00, Digi Sport 1

Andrea Agnelli, numit ”dictator” în L'Equipe, după scandalul cu Antonio Conte

Antonio Conte și Andrea Agnelli, patronul ”Bătrânei Doamne”, au avut de tranșat un conflict care datează din vremea în care antrenorul o pregătea pe Juve. 

Conducătorul torinezilor l-a provocat pe Conte tot meciul și l-ar fi insultat, ceea ce a atras un gest obscen din partea tehnicianului, care i-a arătat degetul mijlociu fostului său șef.

Comportamentul ”dictatorial” al lui Agnelli a fost taxat inclusiv în presa din Franța. Cel mai important cotidian sportiv local, L'Equipe, îl critică pe șeful lui Juventus pentru întreaga sa prezență în fotbal, nu neapărat pentru incidentul din Cupa Italiei.

”Acum un an, Agnelli spunea că prezența Atalantei în Liga Campionilor e nedreaptă. Știm însă că fundamental nedrept și periculos pentru fotbal este că el proiectează, împreună cu câțiva prieteni, fotbalul european de mâine”, scriu francezii.

Andrea Agnelli îl jignește pe Conte:

Răspunsul lui Conte pentru Agnelli:

L'Equipe, atac la Andrea Agnelli: ”Cel mai universal sport de pe planetă e confiscat de o castă”

”Următoarea ediție de Champions League va fi mai degrabă fiica dictaturii marilor cluburi, a lăcomiei lor și a slăbiciunii UEFA. Cel mai universal sport de pe planetă este confiscat de o castă la care instituțiile se înclină”, mai notează L'Equipe.

Problemele dintre Antonio Conte și Andrea Agnelli au apărut în vara lui 2014, când antrenorul a demisionat de la Juventus, din cauză că oficialii clubului nu au făcut transferurile dorite. Cu câteva luni înainte să plece, tehnicianul răbufnea la adresa conducerii.

”Nu poți merge să mănânci la un restaurant de 100 de euro, dacă ai doar 10 euro în buzunar, nu?”, zicea Conte, cu referire la bugetul de austeritatea al grupării torineze. În 2019, când o parte din conducerea lui Juventus se gândea să-l readucă la Torino pe antrenor, Agnelli s-a opus.

”Și-a folosit dreptul de veto, deși directorul sportiv îl dorea, și l-a adus antrenor pe Maurizio Sarri”, scrie Football Italia.

Etichete: antonio conte , andrea agnelli , juventus - inter
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă