Patronul de la Rapid e avertizat: „Un club de fotbal nu e un butic sau o afacere de vândut salam”

1 lună in urmă 16

Articol de - Publicat vineri, 09 aprilie 2021, 13:14 / Actualizat vineri, 09 aprilie 2021 13:18

Grigore Sichitiu (72 de ani), fost conducător la Rapid, e aproape de o revenire în Giulești, fiind dorit de noul președinte Daniel Niculae pentru a ocupa postul de consilier.

Într-o intervenție telefonică avută la GSP Live în această dimineață, Sichitiu a comentat posibilitatea de a reveni la Rapid, vorbind și despre Victor Angelescu, actualul patron al Rapidului, căruia i-a oferit câteva sfaturi prețioase. 

Grigore Sichitiu, sfat pentru Angelescu: „Un club de fotbal nu e un butic”

„N-am discutat niciun minut cu dânsul, doar am fost la acea sărbătoare de pe Giuești din urmă cu doi sau trei ani, când ne-am salutat. Am văzut un om preocupat, care a investit bani. A  avut un buget extraordinar anul trecut pentru promovare. Am fost președinte la Iași, în Divizia «B,» și aveam un buget de 800.000. El spune că a avut buget de două milioane. E foarte mult pentru un club de Liga 2. Hagi cu două, trei milioane buget stă în prima ligă și a fost în play-off.

Îl felicit pe Angelescu că investește și e alături de echipă, dar îi trebuie oameni care să poată să valorifice investiția. George Copos a fost un om care m-a lăsat în pace. Am fost administrator, președinte, director. Mi-a dat niște bani și m-a lăsat în pace, m-a lăsat să aleg eu jucătorii, să fac tot ceea ce ținea de partea tehnică a clubului. 

Un club de fotbal nu e un butic sau o afacere de vândut salam. E mult mai greu, se întrepătrund foarte mulți factori: emoțional, politic, factorul de tradiție. E foarte greu să reușești să păstrezi climatul bun și să nu te pierzi în amănunte. La fotbal e ca în politică: «explodează» orice vorbă pe care o spui”, a declarat Grigore Sichitiu, la GSP Live. 

Victor Angelescu deține 97% dintre acțiunile de la Rapid

Victor Angelescu, acționarul majoritar de la Rapid, a preluat în luna februarie pachetul de acțiuni pe care îl deținea Liviu Goncea.

Victor Angelescu, director pe Europa al companiei cehe APS Holding, era acționarul majoritar la Rapid, cu un procent de 49% dintre acțiuni. Următorul nume ca importanță în club era omul de afaceri Liviu Goncea, care a cumpărat 48% dintre acțiunile clubului în vara anului 2020. La doar jumătate de an de la acel moment, Goncea, supranumit „Milionarul Kia”, a făcut un pas în spate, și i-a cedat acțiunile lui Victor Angelescu, după cum anunță clubul din Giulești.

Daniel Niculae a confirmat primul nume care pleacă de la Rapid

Daniel Niculae (38 de ani), noul președinte al lui Rapid, a declarat că e foarte probabil ca Ovidiu Burcă, antrenorul echipei secunde a giuleștenilor, să plece la finalul acestui sezon.

Niculae a revenit la Rapid în urmă cu mai puțin de o săptămână, fiind numit președinte al grupării cu aspirații la promovare. Fostul idol din Giulești nu i-a uitat pe cei din cauza cărora a plecat de la Rapid în 2018, Andrei Nicolescu și Ovidiu Burcă, și a lăsat de înțeles încă de la conferința de prezentare că aceștia vor fi îndepărtați din club în perioada următoare.

„Este clar, voi avea o discuție cu Ovidiu. Mai sunt câteva etape și se va încheia campionatul în Liga 3, va rămâne până la finalul campionatului. După, cred că ne vom despărți”, a declarat Daniel Niculae, la emisiunea „Liga Digi Sport”. 

Citește și alte știri despre Rapid: 

Daniel Niculae a confirmat primul nume care pleacă de la Rapid: „Ne vom despărți”

VIDEO Rapidiștii s-au dezlănțuit, după victoria de la Miercurea Ciuc! Imagini cu hora bucuriei din vestiarul lui Rapid

Playtech: ȘOC! Simona Halep, UMILITĂ în direct la TV. De la ce a pornit totul: ”Nu are nicio treabă. Poate era pe...


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă