Patronul Astrei, Ioan Niculae, ar putea ieși curând din închisoare. I-a fost acceptată cererea de liberare condiționată

2 săptămâni in urmă 7

Patronul Astrei Giurgiu, Ioan Niculae, ar putea ieși din închisoare în zilele următoare, după ce a executat nouă luni din pedeapsă. Miercuri, cererea sa de liberare condiționată a fost aprobabă, însă decizia nu este una definitivă, deci nu poate fi pusă, pentru moment, în aplicare.

Hotărârea poate fi atacată în teren de trei zile de la data pronunțării. Dacă procurorii nu vor contesta această hotărâre, Ioan Niculae va putea fi pus în stare de libertate.

Pe 18 februare 2021, Ioan Niculae, care este și patronul grupului Interagro, a fost condamnat definitiv de către Curtea de Apel București, la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea nfracţiunilor de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani. Omul de afaceri este încarcerat la Penitenciarul Constanța Poarta Albă.

Ioan Niculae ar putea redeveni liber!

Potrivit rechizitoriului DNA, în perioada august 2008 – martie 2009, între Interagro SA și Libarom Agri SRL s-au încheiat contracte fizcitive avânt ca obiect prestarea unor servicii de publicitate.

În baza acestui contract, au fost înregistrate în contabilitatea firmei Interagro SA operaţiuni nereale în baza cărora s-au eludat plăţile taxelor şi impozitelor către bugetul de stat.

„Admite cererile reunite privind liberarea condiţionată a deținutului N. I. (n.r. – Niculae Ioan). Dispune liberarea condiţionată a condamnatului N. I, deţinut în Penitenciarul Constanța – Poarta Albă, pentru executarea pedepsei aplicate prin sentinţa penală nr. 2292/2018 a Tribunalului Bucureșți Secţia I Penală, mandat nr. 6144/2021, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. (…)

Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare pentru procuror şi condamnat. Pronunţată în camera de consiliu, azi 10.11.2021”, este decizia de astăzi a Judecătoriei Medgidia, citată de g4media.ro.

În acest moment, echipa pe care încă o patronează este penultima în Liga a 2-a, cu 2 puncte, însă a plecat la startul sezonului cu un deficit de 14 puncte, din cauza problemelor financiare. Astfel, dacă aceste probleme nu ar fi existat, Astra s-ar fi aflat acum pe locul 13 din 20, cu 16 puncte.

The post Patronul Astrei, Ioan Niculae, ar putea ieși curând din închisoare. I-a fost acceptată cererea de liberare condiționată appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă