Pastila împotriva COVID de la Pfizer: "Analiza intermediară a arătat o reducere cu 89% a riscului spitalizării și a decesului"

4 săptămâni in urmă 21

Vineri, 05 Noiembrie 2021, ora 14:06

64 citiri

 "Analiza intermediară a arătat o reducere cu 89% a riscului spitalizării și a decesului"

Laboratorul farmaceutic american Pfizer a anunţat vineri, 5 noiembrie, că pastila sa împotriva COVID are o eficienţă de 89% în prevenirea riscului spitalizării sau morţii, potrivit primelor rezultate ale studiilor clinice, relatează AFP.

”Analiza intermediară a arătat o reducere cu 89% a riscului spitalizării din cauza COVID-19 şi a decesului din orice cauză, în comparaţie cu un placebo, la pacienţi trataţi în trei zile de la apariţia simptomelor”, anunţă într-un comunicat Pfizer.

La studiu au participat 1.219 adulți nevaccinați care au primit tratament timp de cinci zile. Medicamentul a redus drastic rata de spitalizare atunci când a început să fie administrat în primele trei sau cinci zile de la debutul simptomelor, a anunțat compania.

Medicamentul blochează înmulțirea particulelor de coronavirus ajunse în organism, ceea ce reduce severitatea simptomelor.

Doar 0,8% dintre persoanele care au început tratamentul în trei zile de la îmbolnăvire au ajuns la spital și niciuna nu a murit.

7% dintre cei care au primit placebo au fost ulterior internate sau au murit.

Luna trecută, Merck & Co. a prezentat propriul medicament experimental, după ce un studiu a arătat că reduce riscul de spitalizare și de decese cu 50% la pacienții cu Covid-19 cu forme ușoare sau moderate, care fac parte din categoriile de risc.

Citeste si:

Raport vaccinare 4 noiembrie 2021 Peste 82.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. 43.257 sunt la prima doză

Autoritățile au anunţat, joi, că peste 82.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, din care peste 43.000 cu prima doză. Alte peste 22.000 de persoane s-au vaccinat cu doza a...

Raport vaccinare 3 noiembrie 2021. Peste 82.000 de persoane imunizate în ultimele 24 de ore. Numărul dozelor administrate de la începutul campaniei se apropie de 13 milioane

Comitetul de coordonare a vaccinării a anunţat că miercuri, 3 noiembrie, că numărul persoanelor vaccinate anti-COVID cu cel puţin o doză a fost de 82.498 în ultimele 24 de ore, dintre care...

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă