Pasiune pentru învățare inteligentă transformată în antreprenoriat de succes. Care este rețeta

1 săptămână in urmă 18

Începutul a venit cumva „în mod natural” și mica afacere a crescut în același sens, cu multe idei și multe „piese de Lego” care au construit un produs de succes. Evoluția ca antreprenor vine foarte natural și foarte firesc, dacă vine din pasiune, spune Raluca Stratulat care a înființat și a dezvoltat în numai 4 ani, alături de soțul ei, Adrian Stratulat, aplicația IziBAC, care care a devenit o afacere de succes.

„Pentru mine, începutul – și povestea începutului – a fost exact ca atunci când te joci cu piese de Lego și începi să le pui una peste alta fără să știi neapărat ce urmează să construiești, dar începi să construiești”, a spus Raluca Stratulat pentru ENTR/G4Media.

De asemenea, după ce ai ajuns la prima etapă de succes, urmează „a doua poveste de antreprenoriat” în care îți stabilești niște obiective și te gândești cum vei crește ceea ce ai început. Și așa mai departe.

De ce în educație? „Acesta este domeniul care mă trage foarte mult în mare parte pentru că mi-am dat seama că stă la baza fibrei umane și la baza societății și de acolo pornește absolut totul”, a mai explicat Raluca Stratulat.

Povestea integrală, spusă de Raluca Stratulat:

Pasiunea, munca constantă, inovația și cunoașterea în detaliu a domeniului pe care te-ai hotărât să activezi pot duce la un succes în afaceri, pe termen lung.

iziBAC este o aplicație care îi ajută pe elevi să învețe materia pentru bacalaureat pe metode moderne și prin joc („gamificare”). A pornit în 2017 și, datorită succesului în rândul utilizatorilor, s-a dezvoltat constant în ultimii ani.

Cu aproximativ un an în urmă, în decembrie 2020, a obținut o investiție de capital de risc de 160.000 de euro, în urma căreia start-up-ul spunea că ajuns să valoreze 2 milioane de dolari, în cei 3 ani de existență.

Finanțarea a fost strânsă pe platforma românească de finanțare participativă Seedblink, în mai puțin o săptămână, după cum au anunțat antreprenorii la acel moment: „Am reușit să ne atingem și chiar depășim ținta de finanțare în mai puțin de o săptămână de la listare, atingând 103% din suma dorită.

Suntem onorați de încrederea oferită și de abia așteptăm să transformăm sumele atrase în valoare pentru elevi, părinți și profesori. Împreună suntem mai puternici. Împreuna vom realiza o schimbare în educația din România”.

Prezentarea aplicației iziBAC din Google Play arată că sunt 40.000 de elevi care o folosesc și, între altele, conține:

  • „- Teste rapide de antrenament
  • – Resurse interactive pentru învățare
  • – Toată materia pentru BAC simplificată
  • – Provocări distractive”

Unele facilități din aplicație sunt gratuite, iar altele, sunt contra cost – precum lecțiile video care sunt prezentate și în interviul cu Raluca Stratulat, din acest articol.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă