Pasajul Ciurel nu va fi continuat către autostrada București-Pitești. Motivele invocate de Nicușor Dan

3 săptămâni in urmă 19

Vineri, 05 Noiembrie 2021, ora 14:00

139 citiri

Pasajul Ciurel nu va fi continuat către autostrada București-Pitești. Motivele invocate de Nicușor Dan

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat vineri, 5 noiembrie, că Pasajul Ciurel, numit „cel mai scump viraj la stânga din România”, nu va fi continuat către Autostrada București-Pitești, așa cum era prevăzut inițial, prin traversarea Cartierului Militari.

Acesta a invocat două motive: pasajul ar trece la doar 20 de metri de Lacul Morii, din care Capitala se alimentează, iar al doilea îl reprezintă planurile pentru dezvoltarea urbană a Dâmboviței.

„Din două motive. Unul este un motiv de mediu. Așa cum este proiectul făcut, el trece la 20 de metri de un lac din care Bucureștiul se alimentează, pe de o parte. Pe de altă parte, Bucureștiul are o mare oportunitate în zona care începe de la Lacul Morii și se termină fie la Biblioteca Națională, fie la Parcul Văcărești.

Noi vrem ca Dâmbovița să devină un element definitoriu al orașului în care să avem foarte spații pietonale, este o foarte mare densitate academică în zona de la Semănătoarea până la Biblioteca Națională. Și atunci nu vrem să facem o astfel de ieșire până în autostradă, ar transforma toată această zonă din stânga și din dreapta Dâmboviței într-o zonă de tranzit și nu într-o zonă urbană pe care noi vrem să o dezvoltăm”, a afirmat primarul Capitalei.

Podul Ciurel, o investiție de 55 de milioane de euro

Podul Ciurel este o investiție de 55 de milioane de euro și, după zece ani de lucrări, a fost inaugurat anul trecut, înaintea alegerilor locale. Totuși, problemele au apărut instant. Pe lângă cozile formate de mașini, autobuzelor le era foarte greu să urce pe pod, banda fiind prea îngustă, astfel că ulterior a fost lărgită.

Pasajul Ciurel avea drept scop devierea traficul dinspre centrul Capitalei către Autostrada București-Pitești, fără a mai traversa cartierul Militari. În prezent, trece doar peste șoseaua Virtuții și se oprește într-un mal de pământ.

Citeste si:

 „Primăria şi Guvernul vor plăti cel puţin două treimi din preţul gigacaloriei”

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 4 noiembrie, după întâlnirea cu premierul interimar Florin Cîţu, că municipalitatea şi Guvernul vor acoperi cel puţin două...

Nicuşor Dan nu a putut intra în sediul guvernului pentru că nu a avut certificatul verde. Întâlnirea a fost mutată

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a mers, joi, 4 noiembrie, la sediul guvernului, pentru o întâlnire cu premierul interimar Florin Cîţu, însă nu a reuşit să intre pentru că nu avea...

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

Digi24.ro

Adevarul.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă