Partidul stangii radicale din Germania a ales la conducere un tandem feminin in perspectiva alegerilor federale din septembrie

2 luni in urmă 4

Partidul german Die Linke (stanga radicala) a ales sambata, 27 februarie, in fruntea sa un tandem feminin, care il va conduce in perspectiva alegerilor legislative federale din septembrie, cu ambitia de a da un nou elan unei formatiuni marcate de divizari cronice, transmit AFP si dpa.

Delegatii reuniti intr-un congres online, din cauza pandemiei, le-au ales pe Janine Wissler (39 de ani) si Susanne Hennig-Wellsow (43 de ani) pentru a conduce partidul, aflat in prezent la 7%-8% din intentiile de vot.

Rezultatul de sambata, 27 februarie, mai trebuie confirmat printr-un vot prin corespondenta dupa congres.

Katja Kipping si Bernd Riexinger, care au asigurat in tandem sefia Die Linke in ultimii noua ani, nu au mai candidat.

Wissler si Hennig-Wellsow au chemat la unitate in partid si au plasat lupta contra inegalitatilor, accentuate de pandemie, in centrul campaniei pentru alegerile federale de pe 26 septembrie, la care obiectivul Die Linke este un scor de peste 10% din voturi, fata de putin peste 9% in urma cu patru ani.

"Traim intr-o societate de clase pe care criza sanitara o face si mai evidenta", a declarat Janine Wissler, originara din landul vestic Hessa.

Colega sa, care vine din Turingia (est) - singurul land condus de stanga radicala -, a pledat ca partidul sa se pregateasca si pentru responsabilitati la nivel national.

"Sa nu mai asteptam. Oamenii nu au timp sa ne astepte", a spus ea, pronuntandu-se pentru o coalitie intre Partidul Social-Democrat (SPD), Verzii si Die Linke.

Deocamdata, insa, o astfel de coalitie nu ar intruni o majoritate, iar social-democratii si Verzii nu au lasat sa se inteleaga in mod clar ca i-ar fi favorabili.

Mai puteti citi:

Gabriela Firea a postat o fotografie cu deputatii USRPLUS care au votat contra finantarii schitului de la Muntele Athos: "Vi-i las aici cu nume si chip"Rasturnare de situatie. Florinel Coman, despre permisul fals: "Am dat examen in engleza, in Ucraina". Cum arata documentulCum a ajuns Ana Bogdan marea dragoste a prietenului fostului iubitMarian Godina a dezvaluit salariul pe care-l incaseaza dupa 15 ani in Politie: "Vi se pare mult pentru un politist de la mascati?"Culisele primei victorii a lui Clotilde Armand in conflictul cu Romprest. Ce se intampla in instanta cu "razboiul gunoaielor" din Sectorul 1
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă