Partidul Fidesz al premierului ungar Viktor Orban a părăsit grupul Partidului Popular European din PE

1 lună in urmă 2

Partidul Fidesz al premierului ungar Viktor Orban a părăsit miercuri grupul Partidul Popular European pe fondul disputelor privind suspendarea sa din familia europeană, anunță Reuters și Euronews.

Viktor Orban l-a înștiințat de decizie pe liderul Partidului Popular European, Manfred Weber, într-o scrisoare trimisă miercuri, la scurt timp după ce grupul PPE din Parlamentul European și-a modificat regulamentul.

Modificarea adoptată joi permite grupului PPE să suspende delegațiile formațiunilor deja suspendate din Partidul Popular European, după cum a anunțat anterior și deputatul Siegfried Mureșan.

Orban a declarat că acțiunea a fost „în mod clar o mutare împotriva Fidesz” care a fost suspendată în martie 2019 din PPE.

Scrisoarea premierului ungar a adăugat de asemenea că regulile adoptate de grupul PPE din Parlamentul European sunt „nedemocratice, injuste și inacceptabile” într-o perioadă în care „sute de mii de europeni sunt spitalizați și doctorii noștri salvează vieți”.

Scrisoarea lui Orban a fost distribuită pe Twitter de vicepreședintele Fidesz, Katalin Novak, aceasta afirmând că „nu vom permite reducerea la tăcere a europarlamentarilor noștri sau limitarea abilității lor de a ne reprezenta votanții”.

We will not let our MEPs be silenced or limited in their capacity to represent our voters. Tackling the pandemic and saving lives remains our number one priority. Therefore, following the adoption of new rules in the @EPPGroup, #Fidesz has decided to leave the Group. pic.twitter.com/WSx1PmtKQ8

— Katalin Novák (@KatalinNovakMP) March 3, 2021

Mutarea lui Orban este mai degrabă una simbolică, neavând consecințe majore nici pentru Fidesz, nici pentru PPE care va rămâne cel mai mare grup din Parlamentul European și fără europarlamentarii partidului lui Viktor Orban.

REFERINȚĂ:

Grupul PPE din Parlamentul European deschide ușa plecării Fidesz / Presa de la Budapesta scrie că aceasta ar putea avea loc astăzi
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă