Partidul Comunist din China renunță la politicile stricte privind natalitatea: Familiile pot avea trei copii. Ce replici au dat chinezoaicele

1 lună in urmă 20

Familii pe strada, în China / Foto: ProfiMedia Familii pe strada, în China / Foto: ProfiMedia

Partidul Comunist din China (PCC) a luat o decizie importantă pe fondul declinului demografic provocat de propriile politici privind natalitatea aplicate în ultimele decenii. Mai exact, membrii acestuia au agreat să permită cuplurilor să aibă câte trei copii. Replica chinezoaicelor nu s-a lăsat așteptată și dă peste cap "planurile" partidului aflat la putere. 

MIERCURI, 25 AUGUST 2021, 14:43

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: REALITATEA.NET

Confruntate cu un declin demografic cauzat de propriile politici privind natalitatea practicate în ultimele decenii, autoritățile comuniste din China au adoptat la sfârșitul săptămânii trecute o modificare a legislației care le permite cuplurilor să aibă câte trei copii. Există însă o problemă: femeile nu prea mai vor să facă copii, relatează HotNews.ro, care citează CNN.

De mai bine de 35 de ani, Partidul Comunist a impus o politică foarte strictă potrivit căreia cuplurile aveau dreptul la un singur copil. ”Roadele” încep să se vadă: autoritățile de la Beijing se tem acum, pe fondul unui boom economic, că populația îmbătrânește rapid, iar curând ar putea avea o criză a forței de muncă. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă