Partidul AUR se lansează în Republica Moldova, la doar câteva zile după scandalul provocat de George Simion la graniță

1 lună in urmă 2

Un partid cu numele Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), indentic cu cel propulsat în Parlamentul României, se va lansa în Republica Moldova, a anunțat președintele Partidului Popular Românesc (PPR) din Moldova, Vlad Bilețchi, pentru Veridica.ro.

Anunțul lansării vine la doar câteva zile după ce George Simion, liderul AUR din România, a provocat intenționat un scandal legat tocmai de Republica Moldova. Simion, auto-intitulat unionist, a forțat intrarea în Republica Moldova, deși are interdicție în acest sens din cauza participării la evenimente contrare legislației moldovene.

Simion a stat două zile în Vama Albița-Leușeni, alături de alți parlamentari AUR, și a acuzat atât oficialii români, cât și pe cei moldoveni de abuz, pretinzând că e demnitar și vrea să participe la înmormântarea scriitorului Nicolae Dabija. Autoritățile din Moldova l-au expulzat și i-au interzis accesul în țară după ce a organizat mai multe evenimente soldate cu incidente și violențe.

Acum, AUR se va lansa și în Moldova, pe fondul scandalului produs de Simion. Un vicepreședinte al actualului Partidul Popular Românesc (PPR), Ion Varta, a demisionat din partid și a condamnat „maniera” liderului AUR, George Simion de a-și lansa propriul proiect politic, potrivit Veridica.

Partidul Popular Românesc este un partid din Moldova cu platformă unionistă, fără mare vizibilitate. (sursa foto: Facebook/ George Simion)

Citește și: Deși are interdicție de a intra pe teritoriul Moldovei, liderul AUR George Simion se află la graniță, amenințând că rămâne la froniteră până când i se va permite accesul în țară: Stau aici până în 2023 dacă trebuie
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă