Partidul AUR s-a lansat și în Republica Moldova. Claudiu Târziu: „Nu am venit să dezbinăm, ci să chemăm la unitate națională”

1 lună in urmă 9

În ziua în care este celebrată unirea Basarabiei cu România, Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) s-a lansat și în Republica Moldova. Președinte al partidului a fost desemnat liderul Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, 36 de ani, a anunțat sâmbătă, 27 martie, noua formațiune politică, într-un comunicat de presă citat de Ziarul de Gardă.

Evenimentul de la Chișinău a început cu un tedeum și sfințirea biroului parlamentar al deputaţilor George Simion şi Boris Volosatîi, „la care vor putea veni toți cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului”.

„Nu suntem încă un partid unionist pe scena politică moldovenească”

În discursul său, președintele Alianței pentru Unirea Românilor din Republica Moldova, Vlad Bilețchi, a declarat că AUR nu va reprezenta încă un partid unionist pe scena politică venit cu scopul de a dezbina mișcarea pro-românească: „Pentru a evita orice speculații, nu suntem încă un partid unionist pe scena politică din Republica Moldova. Partidul Popular Românesc a devenit și s-a transformat astfel în Alianța pentru Unirea Românilor”

A venit timpul pentru o resetare, pentru o forță politică nouă, tânără, care să încununeze aspirațiile tuturor celor care simt românește. Alianța pentru Unirea Românilor nu este un partid de duzină, nu este o nouă formațiune de unică folosință, nu este o anexă a cuiva și nici un simplu colector de voturi. Este o forță în devenire.

Vlad Bilețchi, președinte AUR Republica Moldova:

La lansare a fost prezent și copreşedintele AUR, senatorul român Claudiu Târziu.

„Alianța pentru Unirea Românilor scrie istorie pe ambele maluri ale Prutului. Peste 40 de deputați AUR au venit astăzi în Republica Moldova pentru a celebra acest moment istoric și pentru a transmite mesajul că românii din Basarabia sunt așteptați acasă, în România Mare. Credința, familia, națiunea și libertatea sunt valorile și principiile pe care le promovăm în România, iar de azi înainte, acestea vor sta în loc de frunte și pe acest mal al Prutului. Nu am venit să dezbinăm, ci să chemăm la unitate națională”, a declarat Târziu.

George Simion a lipsit

George Simion, celălalt lider AUR, nu a fost prezent la Chișinău deoarece are interdicție de intrare în Republica Moldova după ce, în 2018, a fost expulzat și declarat indezirabil pe o perioadă de 5 ani, adică până în 2023, conform publicației locale deschide.md.

Pe 14 martie, Simion a încercat să meargă peste Prut, la funeraliile academicianului Nicolae Dabija, însă i-a fost refuzată intrarea în Republica Moldova.

În urma alegerilor parlamentare din România, care au avut loc la sfârșitul anului trecut, AUR, al cărui co-fondator este George Simion, a intrat în Parlament, reușind să obțină 14 mandate la Senat şi 33 la Camera Deputaţilor.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă