Partidul AUR iese la atac în pandemie. Ce inițiativă majoră a propus George Simion

1 lună in urmă 6

Restricțiile și obligativitatea purtării măștii de protecție a devenit subiect de contestații în Parlamentul României. Partidul Alianța AUR a anunțat un demers făcut prin Comisia Juridică. Demersul este de contestare a obligativității purtării măștilor în spațiile închise și instituțiile publice.

Partidul Alianța AUR în lupta cu măsurile abuzive

Deși în plin scandal, după eliminarea senatorului Diana Șoșoacă, partidul Alianța AUR a început lupta cu actualul guvern împotriva măsurilor obligatorii de purtare a măștilor de protecție. Anunțul a fost făcut pe contul de Facebook, scriind că:

”Legea care obliga la purtarea măștii în spațiile publice deschise a ajuns la Comisia Juridică. Parlamentarii AUR au depus un amendament care ar limita purtarea maștilor la spațiile închise și instituțiile publice. Suntem singurul partid parlamentar care își asumă lupta cu măsurile abuzive și exagerate luate de actualul guvern.”, sună anunțul făcut de Partidul Alianța AUR.

Prin acest demers, ajuns deja la Comisia Juridică, Partidul Alianța AUR dorește eliminarea obligativității purtării mștilor de protecție în spațiile închise și instituțiile publice. Inițiativa aparție unui număr de trei deputați de la Partidul Alianța AUR, printr-un amendament la Ordonanţa de Urgenţă.

Respectiva OUG instaura obligativitatea purtării măștilor de protecție, atât în spațiile în aer liber, cât și în interiorul instituțiilor statului. Cea mai recentă declarație a Secretarului de Stat, Raed Arafat, anunța obligativitatea purtării acestora și în autovehiculul personal. Obligativitatea, conform Secretarului de Stat, este fie că suntem șoferi sau pasager. La depunerea amendamentului, conform procedurii, s-a depus și justificarea demersului, în care este stipulat că:

”(…) nu există studii de specialitate care să ateste că purtarea măştii timp îndelungat ca fiind una pozitivă, cu aport decisiv şi substanţial în combaterea oricărei epidemii”.

Amendamentul la OUG dată de guvernul Orban, a fost generat de trei deputați AUR. Este vorba de deputații Raisa Enachi, Ringo Dămureanu şi Georgel Badiu. În acest moment amendamentul depus de Partidul Alianța AUR este în discuție în Camera Deputaților.

Partidul cu cei mai mulți membri controversați

Încă de la intrarea în Parlamentul României, cu cele opt procente, AUR a devenit una din grupările politice controversate, în principal, prin componența sa. Unul din membrii cu controverse în jurul partidului, este chiar inițiatorul demersului anunțat anterior, Ringo Dămureanu.

Multele controverse în jurul acestui personaj, au determinat mai-marii partidului să iasă cu declarații în acest sens. ”Nu am intrat în Parlament pentru a promova personaje, ci pentru a promova idei și principii”, mai spun membrii AUR, pe Facebook.

The post Partidul AUR iese la atac în pandemie. Ce inițiativă majoră a propus George Simion appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă