Partenera lui Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, crede că acesta nu va supraviețui unei eventuale extrădări

1 lună in urmă 42

Luni, 25 Octombrie 2021, ora 18:27

92 citiri

Fondatorul WikiLeaks ”arată foarte rău”, afirmă partenera lui Julian Assange, Stella Moris, luni, înaintea examinării de către justiţia britanică, începând de miercuri, a unui apel al Statelor Unite împotriva unui refuz al extrădării australianului în această ţară, relatează AFP.

Fondatorul WikiLeaks ”arată foarte rău”, afirmă partenera lui Julian Assange, Stella Moris, luni, înaintea examinării de către justiţia britanică, începând de miercuri, a unui apel al Statelor Unite împotriva unui refuz al extrădării australianului în această ţară, relatează AFP.

”Sperăm să se termine de data asta”, declară Stella Moris, avocata lui Julian Assange, care a devenit partenera acestuia, înaintea unei audieri prevăzute miercuri şi joi.

”Julian nu va supravieţui unei extrădări. Aceasta este concluzia judecătoarei”, a subliniat ea, apreciind drept ”terifiantă” posibilitatea unei infirmări a refuzului extrădării.

Julian Assange's fiancee @stellamoris1 speaks ahead of this weeks latest court hearing in the #Assangecase following revelations of a CIA kill-kidnap plot against the publisher #FreeAssangeNOW pic.twitter.com/8N4vs3Zuwn

— WikiLeaks (@wikileaks) October 25, 2021

Judecătoarea britanică Vanessa Baraitser a respins în ianuarie o cerere de extrădare a lui Julian Assange, inculpat de către justiţia ameicană cu privire la o divulgare uriaşă de documente, din cauza riscului sinuciderii australianului în vârstă de 50 de ani.

El riscă 175 de ani de închisoare în Statele unite, într-un dosar denunţat de către apărători ai drepturilor omulu drept un dosar politic şi un atac asupra libertăţii de exprimare.

Directoarea campaniilor internaţionale a Reporters sans frontières (RSF), Rebecca Vincent, consideră că preşedintele american Joe Biden a pierdut ocazia de a se ”distanţa de predecesorii săi” şi a îndemnat, ca susţinătorii acestua, la o abandonare a inculpării lui Julian Assange.

Redactorul-şef al WikiLeaks, Kristinn Hrafnsson, consideră ”de negândit ca Înalta Curte de la Londra să ajungă la altă concluzie decât o confirmare” a refuzului extrădării.

Prin această procedură în apel, Washingtonul pune la îndoială fiabilitatea unui expert care a depus mărturie în favoarea lui Julian Assange şi a fragilităţii sănătăţii mentale a acestuia.

Psihiatrul Michael Kopelman a recunoscut că a înşelat justiţia prin faptul că a ”disimulat” faptul că clientul său a devenit tată pe când era un refugiat în sediul Ambasadei Ecuadorului la Londra.

Citeste si:

400.000 de spectatori la Marele Premiu al SUA! Cine a câștigat cursa de Formula 1 de la Austin

Pilotul olandez al echipei Red Bull, Max Verstappen, a câştigat, Marele Premiu al SUA, a XVII-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Verstappen a intrat mereu primul, iar Lewis...

Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, spitalizat în SUA

Arhiepiscopul şi Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, Bartolomeu I a fost internat în spital în timpul vizitei sale în Statele Unite. Patriarhul de 81 de ani se simte bine, a informat...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă