Parlamentul de la Chișinău a respins învestirea unui guvern condus de Natalia Gavriliţă

2 săptămâni in urmă 12

Parlamentul de la Chișinău a respins învestirea guvernului Natalia Gavriliţa

Premierul desemnat, Natalia Gavriliţă, și-a prezentat programul de guvernare la tribuna parlamentară, dar fără susținere.

Natalia Gavriliţă este economistă de profesie. Candidatul la funcţia de premier a fost ministru al Finanţelor în Guvernul condus de Maia Sandu între 8 iunie-14 noiembrie 2019.

A studiat la Universitatea Harvard şi este director general la Fondul Global pentru Inovare din Londra, a ocupat poziţia de consultant la Banca Mondială din Washington.

Anterior a fost secretară de stat la Ministerul Educaţiei. A petrecut câţiva ani în domeniul consultanţei îndezvoltare la Oxford Policy Management (OPM) din Marea Britanie, unde a lucrat la proiecte de guvernare şi evaluare în Tadjikistan, Indonezia, Nigeria şi Teritoriile Palestiniene Ocupate.

Înainte de aceasta, a deţinut funcţii de conducere în cadrul oficiului Guvernului Republicii Moldova şi al Ministerului Economiei, lucrând în domeniul reformei administraţiei publice, al planificării strategice şi al coordonării donatorilor.

Natalia Gavriliţă a absolvit dreptul la Universitatea de Stat din Moldova şi un master în politici publice la „Harvard Kennedy School”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă