Parlamentarii USR vor demisiona marți pentru a nu beneficia de pensie specială. Marcel Ciolacu, anunț similar

3 luni in urmă 18


Cu două săptămâni înaintea alegerilor parlamentare, parlamentarii USR, prin vocea liderului Dan Barna, dar și Marcel Ciolacu, președinte PSD și al Camerei Deputaților, precum și Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, au anunțat că vor demisiona din Parlament. Toți au anunțat că fac acest demers pentru a nu beneficia de pensie specială, acordată parlamentarilor cu mandate întregi.


Președintele USR Dan Barna a anunțat pe Facebook că, marți, toți parlamentarii USR, respectiv cei 25 de deputați și cei 13 senatori, își vor prezenta demisia, „pentru a nu face parte dintre cei care vor primi pensie specială”.


Pensia specială este o sfidare la adresa oamenilor cinstiți din această țară. Să reprezinți voința populară este o onoare, nu o corvoadă.

Dan Barna:

El a amintit că „pe agenda Parlamentului este deja de patru ani un proiect de lege al USR care urmărește eliminarea acestor pensii”. Proiectul nu a trecut însă de plen.Marcel Ciolacu: „Demisionez în ultima zi de mandat”


Un anunț similar a fost făcut și de președintele PSD, care a scris pe Facebook că își va prezența și el demisia, „în ultima zi de mandat”, invocând același motiv.


„Cât contribui, atât primești. Este singurul principiu corect care trebuie să stea la baza pensiei”, a scris președintele PSD, partidul care a fost principalul promotor al introducerii pensiilor speciale pentru diferite categorii de demnitari.


La fel am făcut și acum patru ani, la fel voi face și acum.

Marcel Ciolacu:

Liderul deputaților PSD Alfred Simonis a avut și el un mesaj similar, tot pe rețeaua de socializare: „Nu vreau pensie specială! Pensia trebuie să fie rezultatul contributivității, nu al vreunei funcții. De aceea, îmi voi da demisia din Parlament în ultima zi de mandat, pentru a nu beneficia vreodată de pensie specială!”.


Mandatul parlamentarilor se încheie pe 20 decembrie, noi alegeri fiind organizate pe 6 decembrie.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă