Parlamentarii ruși propun plasarea de ”fotografii înfricoșătoare” pe sticlele de alcool  / Se propune și înlocuirea vinului fiert cu ceaiul

2 săptămâni in urmă 17

Deputații ruși propun postarea de fotografii din care să reiasă consecințele abuzului de alcool pe sticle, anunță Gazeta.ru.

Deputatul Dumei de Stat a Federației Ruse, Sultan Khamzaev, a propus obligarea companiilor care distribuie băuturi alcoolice să plaseze „imagini înfricoșătoare” pe băuturile alcoolice, similare celor de pe ambalajele produselor din tutun.

Khamzayev a amintit că în țară, de mult timp, pe pachetele de țigări au fost plasate imagini înfricoșătoare care avertizează despre pericolele folosirii produselor cu nicotină. „Cred că ar trebui să facem același lucru cu alcoolul”, a conchis politicianul.

Potrivit parlamentarului, pe aproximativ două treimi din sticle ar trebui puse fotografii cu consecințele tragice ale consumului de alcool, subliniind că ar trebui să existe și o inscripție: „Alcoolul ucide”.

„Trebuie să continuăm cu astfel de idei pentru a proteja cetățenii. Acesta este scopul principal”, a spus deputatul. Khamzaev a venit deja cu o inițiativă similară înainte, apoi echipa sa a dezvoltat machete ale mesajelor.

Medicii ruși au avertizat în această perioadă despre „pericolul de accidentare” adus de consumul vinului fiert. Consumul de vin fiert, ca băutură încălzitoare în timpul plimbărilor de iarnă, crește riscul de rănire și ar trebui să se bea în loc ceai de plante, susțin experții.

Sursa foto: Facebook

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă