Parlamentarii francezi, amenințați cu moartea înaintea unui vot privind certificatul verde. Legea care le-a provocat furie antivacciniștilor

2 săptămâni in urmă 28

Luni, 03 Ianuarie 2022, ora 17:08

56 citiri

Parlamentarii francezi, amenințați cu moartea înaintea unui vot privind certificatul verde. Legea care le-a provocat furie antivacciniștilor

52 de parlamentari francezi au anunțat că au primit amenințări cu moartea în contextul dezbaterilor legii care va condiționa accesul în restaurante, la cinematograf sau în tren de vaccinarea anti-Covid.

Noua lege, care va elimina din certificaul verde posibilitatea unui test COVID negativ, este susținută de majoritatea partidelor, astfel că are toate șansele să fie adoptată luni sau marți, notează Reuters.

În urma înăspririi regulilor, furia în rândul antivacciniștilor a crescut, aceștia agresând sau amenințând cu moartea parlamentarii care susțin proiectul.

Săptămâna trecută, garajul unei parlamentare, Agnes Firmin Le Bodo, a fost incendiat.

”Democrația noastră este în pericol”, a scris ea pe Twitter, unde a postat un e-mail care conținea amenințări cu moartea.

Firmin Le Bodo, care este și farmacistă și vaccinează oamenii împotriva COVID-19, a transmis că nu va renunța să susțină proiectul de lege, dar a precizat că, în urma amenințărilor, ia în calcul să nu mai candideze pentru al doilea mandat. ”Sunt cuvinte extrem de violente”, a adăugat aceasta.

Recent, ministrul de Interne, Gerald Darmanin, a anunțat că poliția va întări protecția parlamentarilor după ce alți deputați, inclusiv Barbara Bessot Ballot, din partidul de guvernământ La Republique en Marche, au spus că au fost amenințați. Potrivit lui Ballot, 52 de parlamentari au primit amenințări.

În ciuda acestor incidente, rata de vaccinare din Franța este printre cele mai mari din UE. Aproape 90% dintre persoanele cu vârsta peste 12 ani sunt complet vaccinate, potrivit Digi24.

Citeste si:

Record absolut de cazuri Covid în Italia. Autoritățile au anunțat noi măsuri în fața valului Omicron

Autoritățile din Italia au anunțat marți, 28 decembrie, un nou record de infectări cu Sars-Cov-2 de la debutul pandemiei, respectiv 78.313, pe fondul răspândirii variantei Omicron. Față de...

Alexandru Rafila anunță când se va introduce certificatul verde. Cât de aproape este vaccinarea obligatorie

Certifictul verde va fi introdus temporar, după o perioadă de trei săptămâni de creștere consecutivă a numărului de cazuri, a anunțat miercuri, 8 decembrie, ministrul Sănătății,...

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

Adevarul.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă