Parlamentarii decid cine va fi șef al Consiliului Legislativ. PSD îl susține pe Florin Iordache, autorul Ordonanaței 13, PNL, pe Augustin Zegrean

4 luni in urmă 16

Parlamentarii votează la această oră cine va fi numit președinte al Consiliului Legislativ, post pentru care și-au depus candidatura fostul ministru al Justiției Florin Iordache și fostul șef al CCR Augustin Zegrean. Iordache este susținut de PSD, iar Zegrean, de PNL.

Parlamentul s-a reunit marți după-amiază pentru a numi președintele Consiliului Legislativ.

La începutul ședinței de plen comun, PNL a anunțat că susține candidatura lui Zegrean, în timp ce PSD îl susține pe Florin Iordache.

Controversatul deputat PSD și fostul ministru al Justiției - Florin Iordache și-a depus marți, candidatura pentru postul de șef al Consiliului Legislativ. Pentru același post candidează și fostul președinte al Curții Constituționale Augustin Zegrean. De asemenea, și-a depus candidatura și Ionuț Duli Mazâlu.

Reamintim că Florin Iordache a fost ministrul Justiției și autorul ordonanței 13 care modifica legile justiției în favoarea lui Liviu Dragnea. Ordonanța 13 a scos românii în stradă în ianuarie 2017 și a determinat înlocuirea acestuia din fruntea ministerului. În Parlament, Iordache la cererea lui Dragnea a continuat asaltul asupra legilor justiției.

Candidatura lui Iordache pentru un nou post de deputat a fost blocată de organizația PSD Olt din care face parte. De precizat este că secretarul general al PSD, Paul Stănescu, nu a dorit să-l susțină. De altfel conducerea PSD dorește să-l retragă pe acesta din prim planul politicii și i-ar fi oferit posibilitatea de a candida pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ.

Consiliul Legislativ are ca atribuții vizarea proiectelor de lege depuse în Parlament înainte ca acestea să intre în dezbaterea parlamentarilor.

De precizat este că șefii instituției nu au un mandat limitat, mai exact ei pot rămâne în funcție cât doresc pentru că în lege nu este prevăzută nici o procedură prin care să poată fi revocaţi.

Parlamentul trebuie să numească un nou președinte al Consiliului Legislativ după Dragoş Iliescu, fostul preşedinte al instituţiei, în vârstă de 77 de ani s-a pensionat în urmă cu două săptămâni.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au prelungit de două ori până acum termenul pentru depunerea candidaturii pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ pentru că nu a fost depusă nicio candidatură.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă