Părinții unor elevi de la Colegiul Vianu au dat în judecată liceul pentru nereguli la școala online

1 lună in urmă 19

Părinții mai multor elevi de la Colegiul Național de Informatică ”Tudor Vianu” din Capitală au cerut în instanță ca liceul să fie obligat să constituie o comisie de anchetă disciplinară pentru că reclamațiile lor legate de comportamentul a doi dintre profesori a rămas fără răspuns. Este vorba despre nereguli în comportamentul a doi profesori care au fost reclamați în perioada în care cursurile s-au desfășurat online.

Aceștia, spune avocatul grupului de părinți, au fost observați în timpul școlii online chiar de părinții care, din cauza pandemiei, se aflau acasă împreună cu copiii lor, și au putut vedea felul în care se desfășoară orele. 

„Părinții au constat un comportament departe de aceste valori (ale școlii - n.n.). Au constatat că au existat afirmații cu caracter nervos, au manifestat dezinteres față de predarea actului, s-au abordat subiecte fără aplicabilitate în materia respectivă, iar acest lucru a fost constatat cu ușurință de reprezentanții legali ai copiilor pentru că au fost acasă. Analiza a fost mai simplă, au sesizat prin propriile simțuri ce se întâmplă cu copiii. După predarea actului educațional au sesizat că au tulburări emoționale copiii - nu își mai doreau să intre în online, le era teamă că vor avea de-a face cu o conduită neprofesională, afirmații jignitoare. Au avut tulburări anxioase, repercusiuni - au existat și coșmaruri”, a explicat avocatul Georgiana Dragomiroiu. 

Aceasta susține că părinții nu au solicitat măsuri drastice, ci doar să se constate că este vorba despre abateri disciplinare. Părinții au făcut sesizări la conducerea liceului de câteva luni și nu li s-a oferit niciun răspuns. 

„S-a menționat că nu pot dispune ei efectuarea cercetării prealabile pentru că nu au competență. Legea decide cine are competență, așa că părinții au fost nevoiți să acceseze căile legale. Școlile sunt de interes public așa că refuzul de soluționare se rezolvă pe calea instanței - instanța vede dacă a avut loc o soluționare și va dispune organizarea anchetei”, a mai spus avocatul.

Contactați de Digi24, reprezentanții unității de învățământ spun că au demarat deja o anchetă disciplinară care îi vizează pe cei doi profesori, dar că nemulțumirile părinților ar avea altă cauză: „Părinții sunt nemulțumiți, asta știm. Nu referitor la școala online, ci la cum sunt notați elevii sunt nemulțumiți„, a spus reprezentantul liceului. Acesta anunță totuși că a început o anchetă împotriva celor doi profesori. 
„În momentul de față se face o comisie la nivelul școlii, face un raport, deci ancheta e în desfășurare. După raport și inspectoratul are un punct de vedere, nu suntem cei care au ultima decizie”, a mai spus acesta. 

„În urma solicitării dvs, suntem în măsură să vă răspundem următoarele: Consiliul de Administrație al Colegiului Național de Informatică "Tudor Vianu" a dispus constituirea unei Comisii de cercetare disciplinară. În acest moment cercetarea se află în curs de desfășurare în vederea întocmirii unui raport”, a comunicat conducerea liceului, la solicitarea Digi24. 

Reprezentantul părinților spune că nu a fost înștiințat de faptul că școala a întrunit comisia de disciplină și că părinții sunt dispuși să renunțe la proces dacă activitatea celor doi dascăli este cercetată. Acesta insistă că nemulțumirile părinților sunt legate de activitatea online a dascălilor și nu au legătură cu notele primite de copii la materiile respective.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă