Părinții își pot duce copiii la grădiniță și în vacanța de primăvară. Lista pe județe, anunțată de Ministerul Educației

1 lună in urmă 147

Sute de grădinițe din toată țara rămân deschise pe perioada vacanței de primăvară, cu avizul direcţiilor de sănătate publică, a anunțat luni, 5 aprilie, Ministerul Educației printr-un comunicat postat pe site-ul instituției.

Măsura vine în sprijinul părinților care lucrează și nu are cu cine să lase copiii acasă în vacanța de o lună, 2 aprilie – 4 mai.

Numărul grădinițelor deschise în perioada 5-29 aprilie diferă de la o săptămână la alta, în funcție de cereri și disponibilitatea personalului, se arată în comunicat.

„Ministerul Educaţiei a creat cadrul legal pentru ca grădiniţele să poată organiza activităţi cu copiii şi în perioada vacanţei de primăvară. Astfel, un număr însemnat de grădiniţe din sistemul de educaţie vor funcţiona şi pe perioada vacanţei de primăvară, cu avizul direcţiilor de sănătate publică. Numărul acestora este diferit de la o săptămână la alta în funcţie de solicitări şi de capacitatea grădiniţelor de a asigura resursa umană”, afirmă Ministerul Educaţiei într-un comunicat.

Ministerul a anunțat numărul grădinițelor deschise în fiecare săptămână de vacanță.

5-9 aprilie: 691 de grădiniţe deschise la nivel național12-16 aprilie: 1.154 de grădiniţe19-23 aprilie: 1.123 de grădinițe26-29 aprilie: 554 de grădinițe

Lista grădinițelor deschise în fiecare județ în vacanța de primăvară

Părinții își pot duce copiii la grădiniță și în vacanța de primăvară. Lista pe județe, anunțată de Ministerul Educațieisursa: edu.ro

În București, primăria a dat startul înscrierilor în programul „Vacanţă activă în Bucureşti”, destinat copiilor cu părinţii la serviciu în intervalul 12-23 aprilie.

Înscrierile au început de luni, 5 aprilie, iar confirmarea va fi primită în intervalul 8-9 aprilie. Participaţii vor fi acceptaţi în ordinea înscrierii. Formularul şi condiţiile de înscriere se regăsesc pe site-urile www.cantusmundi.com şi www.proedus.ro.

În intervalul de vacanţă suplimentară faţă de cea şcolară iniţială, Primăria Capitalei va pune gratuit la dispoziţie cinci spaţii pentru aproximativ 1.200 de copii cu vârsta cuprinsă între 4 şi 12 ani: Muzeul Copiilor, hub-ul educaţional Proedus de la AFI Cotroceni, Opera Comică pentru Copii, Sala Palatului şi sediul Corului Naţional de Cameră Madrigal.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă