Părinții care se întorc la muncă până la vârsta de 6 luni a copilului primesc un stimulent de 1.500 de lei

3 zile in urmă 18

Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii, Raluca Turcan, potrivit site-ului Edupedu.ro. Conform sursei citate, noul stimulent de 1.500 de lei, adoptat de Guvern, printr-o ordonanță de urgență, miercuri, 7 aprilie, îl înlocuiește pe cel de 650 de lei aplicat în prezent.

Ce prevede noua ordonanță, potrivit ministrului muncii Raluca Turcan:

  • Stimulentul se acordă în locul celui de 650 de lei, dacă părinții se întorc înaintea împlinirea vârstei de șase luni pentru copil sau vârsta de 2 ani sau 3 ani pentru copii cu dizabilități
  • Stimulentul de 650 de lei se menține pentru părinții care revin în activitate până la împlinirea vârstei de 2 ani, de asemenea se aplică după împlinirea de către copil a vârstei de șase luni sau 1 an, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, sau de 3 ani în cazul copilului cu dizabilități
  • Stimulent de inserție de 650 de lei și pentru părinții care se întorc la lucru în timpul perioadei de îngrijire a copilului cu dizabilități 3-7 ani.

Potrivit ministrului de restor, citat de publicația menționată, “aceasta este o măsură activă, care încurajează întoarcerea la muncă”.

Raluca Turcan consideră că noul stimulent ”contribuie la creșterea veniturilor părinților, scade riscul deprofesionalizării și asigură o forță de muncă necesară în momentul de față la nivelul angajatorului”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă